2021. május 8, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Könyv az asztaliteniszről

Hiánypótló könyv jelent meg a székelyudvarhelyi sportágakat felvonultató ismertetőkből. Katona Zoltán Asztal felett, asztal mellett címmel a székelyudvarhelyi asztaliteniszről való információkat gyűjtötte egy könyvbe.


Asztal felett, asztal mellett címmel jelent meg az elmúlt napokban a sportág helyi történetét és jelenét bemutató, igényes kivitelezésű kötet. Történelem, régi fényképek és érmek, sikerek, csalódások, valamint a megfeszített munka és kitartás története ez, amelyben az asztalitenisz legnagyobbjainak, György Szilárdnak, Fejér-Konnert Andrásnak, Nagy Leventének és másoknak olvasható a története, az általuk elért eredmények és sikerek. A kötet összefoglalja az asztalitenisz történelmét Erdélyben, Székelyföldön, valamint az egyre eredményesebb székelyudvarhelyi sikereket, egészen a napjainkban mutatott nemzetközi és hazai kiváló eredményekig.

A kiadvány több mint száz oldalon, bőséges képanyaggal illusztrálva meséli el az elmúlt évtizedek történetét. 2020-ban a versenyszintű székelyudvarhelyi asztalitenisz már az ötvenedik évfordulóját ünnepelhette, a kötet ennek apropóján (is) jött létre. 

A könyvet Katona Zoltán székelyudvarhelyi újságíró írta és szerkesztette, akinek ez a nyolcadik ilyen jellegű munkája. Katona Zoltán volt televíziós és rádiós műsorvezető-riporter (UTV, Digital 3 Televízió, Príma Rádió), újságíró és szerkesztő (Udvarhelyi Híradó, uh.ro), jelenleg a Székelyhon napilap mellékleteinek (Kilátó, Liget, Erdélyi Sport) újságírója. Emellett főleg helytörténeti könyveket, kiadványokat ír és szerkeszt. Eddig megjelent kötetei: A székelyudvarhelyi labdarúgás rövid története (2011), Párizstól Bécsig – A labdarúgó-Európa-bajnokságok rövid története (2012), A Kollégium-kerttől az olimpiákig – A székelyudvarhelyi kézilabdázás rövid története (2014), Príma Díjazottak (társszerző Bálint Kinga-Katalin, 2016), 150 éves a Székely Dalegylet (társszerző Varga István, 2018), Hát ilyen világ volt – Szabó Elvira emlékiratai (2019), Udvarhelyszék Hangja – Két évtized Príma Rádió (2020).

A könyv írásában közreműködött Balázs Árpád, Józsa Csongor és dr. Nagy Levente, a szöveggondozás Bálint Kinga-Katalin munkája volt, a borító Erdély Bálint Előd fotójából készült, a tördelést, nyomdai előkészítést és kivitelezést pedig a Top Invest Kiadó végezte. 

A kiadvány ára 45 lej lesz, az első ötven megrendelő, illetve vásárló egy ajándék 2021-es csapat falinaptárt is magáénak tudhat. Megrendelni és megvásárolni Székelyudvarhelyen, a Park utca 1. szám alatti asztalitenisz-teremben lehet, valamint telefonon a 0740–154486-os számon vagy e-mail-ben a gyorgyistvan80@gmail.com címen, de minden bizonnyal az udvarhelyi könyvesbol-

tokban is kapható lesz.HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

Bárkit beoltanak

Szombattól minden katonakórházban előjegyzés nélkül lehet oltakozni- közölte ma a védelmi minisztérium. A kiadott közleménye szerint azok a 60 év fölötti személyek, akiknek érvényes személyi...

Csíkszereda újra „zöld”

Újra zöld járványtani besorolást kapott a mától Csíkszereda. Szombattól kezdődően előjegyzés nélkül kérhető a koronavírus elleni védőoltás a megyeszékhely oltóközpontjaiban. A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság...

Legfrissebb