Kontrákból vesztett az SZFC

Két sikeres ellentámadás elég volt a Blejoi győzelméhez Fotó: CS Blejoi

A hétvégén elstartolt a 3. Liga pontvadászata, az 5-ös csoportban a Székelyudvarhelyi FC kétgólos vereséget szenvedett a CS Blejoi otthonában, az 1-es csoportban pedig az FK Csíkszereda fiókcsapata otthon remizett a Ceahlăul Piatra Neamţ ellen.

Tikkasztó hőségben lépett pályára szombaton délután a CS Blejoi otthonában a hazai harmadosztályos labdarúgó-bajnokság 5-ös csoportjának nyitófordulójában a Székelyudvarhelyi FC. A két csapat a múlt idény alapszakaszában is találkozott, akkor az SZFC oda-vissza győzni tudott, de akkor mások voltak a célok és más az udvarhelyiek kerete is.
Ezúttal jóval kiegyenlített küzdelmet láthattunk, bármelyik csapat előnyhöz juthatott volna, az eredményjelző azonban érintetlen maradt. A második játékrészben nem változott a játék képe, viszont a Blejoi két ellentámadásból is betalált, és kapott gól nélkül sikerült kibekkelniük a mérkőzést.
Az 1-es csoportban az FK Csíkszereda fiókcsapata hazai pályán fogadta a Ceahlăul Piatra Neamţ együttesét, a helyiek szempontjából több játékos számára a tűzpróbát jelentette a mérkőzés, amelyen a Demény Norbert edzette kétszeres Elit Liga U19-es bajnok tehetségei a felnőttek között is bemutatkozhattak.
A mérkőzést a jóval rutinosabb vendégegyüttes uralta, a vezetést is ők szerezték meg, ám a csíkiak az egyenlítést követően hősiesen állták a vendégek rohamait.
– Kezdésnek nem annyira rossz, mivel, ezek a legények elég nagy százalékban az első felnőtt mérkőzésüket játszották, úgyhogy alapként elfogadható mérkőzést láthattunk – értékel Demény Norbert.
Megállás nincs, pihenésből az udvarhelyieknek jut kevesebb, az SZFC augusztus 30-án, szerdán 17.30-kor a Románia Kupa második fordulójában a Brassói Municipal otthonában lép pályára, a Brassó megyei portya folytatásaként pedig szombaton a Királykő aljába látogatnak, annak a Zsernyesti Olimpicnak az otthonában játszanak, amely az első játéknapon 3–0 verte a Kézdivásrhelyi SE csapatát. Az FK Csíkszereda fiataljai szintén szombaton folytatják az 1-es csoport pontvadászatát, a második fordulóban a Foresta Suceava vendégei lesznek.

Labdarúgó 3. Liga

5-ös csoport, 1. forduló
CS Blejoi – Székelyudvarhelyi FC 2–0 (gólszerző Lambru 51., Bălașa 62., Kézdivásárhelyi SE – Zernyesti Olimpic Zărneşti 0–3, CSO Plopeni – CS Păuleşti 3–1, Brassói Kids Tâmpa – Brassói Municipal 3–1, Sepsi OSK II. – Barcarozsnyói Olimpic 1 – 1.
1-es csoport, az első fordulóban: FK Csíkszereda II. – Ceahlăul Piatra Neamţ 1–1.

Sz. Cs.

: an accessible web community