2021. április 16, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Konstancán szerepelnek a csíkiak

Két mérkőzést játszik a héten Konstancán a VSK Csíkszereda a hazai férfi kosárlabda-bajnokságban: holnap este a házigazda ABC Athletic Neptun, szerdán a CSO Voluntari lesz Lászlófy Botond tanítványainak ellenfele. Noha hiányos kerettel utazik a csíki csapat a tengerparti városba, a házigazdák ellen az idei pontvadászat első győzelmét aratnák a piros-feketék.


Egyhetes pihenőt követően újra tornán vesz részt a VSK Csíkszereda férfi kosárlabdacsapata: a gárda ezúttal Konstancán lép pályára holnap és szerdán. Noha négy játékos is sérült, a csíkiak holnap a házigazdák ellen a győzelmet célozzák meg. A két csapat idén a Románia-kupában játszott már egymás ellen, akkor az ABC Athletic Neptun szoros meccsen ugyan, de kilencpontos győzelmet (85:76) aratott a VSK Csíkszereda fölött. Lászlófy Botond legényei most Konstancán vágnának vissza a tengerpartiaknak a Nagyváradon elszenvedett vereségért.

A csíkiak ma utaznak Konstancára, ám a csapatszállító autóbuszon biztosan nem lesz ott Adrian Movileanu és Dainius Chatkevicius. – Az észt centernek bokasérülése van, Movileanu pedig szívproblémákkal küzd, ő Bukarestben van orvosi kivizsgáláson – nyilatkozta lapunknak tegnap Lászlófy Botond. A csíkiak edzője hozzátette, Rait Riivo Laane és Miles Anthony Bowman Jr. is apróbb sérülésekkel küzd, de ők ott lesznek a konstancai tornán. – Az, hogy végül tudják-e vállalni a játékot, az a helyszínen derül ki – tette hozzá a csíki tréner.

A csapat a mai napot koronavírusteszttel kezdi, majd délelőtt indulnak el Konstancára, és remélik, hogy útközben csak negatív eredményeket kapnak, legalábbis a reggeli teszteket illetően. – Többen átestek már a csapatból a koronavírus-fertőzésen, így nagyon reméljük, hogy pozitív eset ezúttal nem lesz – mondta Lászlófy Botond. Az edző szerint a holnapi mérkőzés nagyon fontos a csapat számára, noha a CSO Voluntari ellen is megpróbálják a lehetetlent. – A házigazda Konstanca jó csapat, de nem legyőzhetetlen. Nekik a holnapi lesz az első bajnoki meccsük, november 13-án ellenünk játszották utolsó hivatalos mérkőzésüket. Nagyváradon ők nyertek, így van, amiért visszavágnunk. Nem lesz könnyű meccs, négy sérültünk van, remélem, az észt és az amerikai légiósunk tud majd segíteni – nyilatkozta lapunknak Lászlófy Botond. Az edző hozzátette, a CSO Voluntari ellen megpróbálják a lehetetlent, noha szerdai ellenfelük kerete nagyon erős. – Némi meglepetésre két vereséggel zárta az első tornát a CSO Voluntari, de ennek ellenére a bajnokság egyik legjobb csapata, akárcsak az elmúlt évben, idén is remek a keretük. Az erőviszonyokat tekintve ők az esélyesebbek, de ahogyan a FC Argeș Pitești ellen is közel jártunk a meglepetéshez, úgy hiszem, hogy a Voluntari-nak is okozunk majd nehéz perceket. Persze, egy siker ellenük nagyon jól jönne – mondta Lászlófy Botond.

A VSK Csíkszereda holnap 19 órától az ABC Athletic Neptun, szerdán 16 órától a CSO Voluntari ellen játszik Konstancán, mindkét találkozó a szakszövetség videomegosztó oldalán lesz élőben követhető.

Erőltetett menet

A tengerparti kiszállást követően sem sokat pihenhet a VSK Csíkszereda: csütörtökön hajnalban érnek haza Konstancáról, a karácsonyi ünnepek alatt is edzéseket tartanak, majd december 28-án egy újabb koronavírus-tesztelés után indulnak Focșani-ba. – Két nagyon jó csapat ellen, az U-BT Kolozsvár és a Bukaresti Steaua ellen zárjuk az évet, nagyon nehéz két találkozó vár ránk az év utolsó napjaiban – mondta Lászlófy Botond.

A 2021-es év első hónapja sem lesz eseménymentes a csíki kosárlabdázók számára, igaz, csak egyszer utaznak majd. Január 6-án és 7-én Craiován a házigazda VSK-Universitatea és a Bukaresti Dinamo ellen lépnek pályára a csíkiak, majd négy alkalommal is hazai környezetben szerepelhetnek: január 14-én és 15-én, valamint 21-én és 22-én immár Csíkszeredában játszhatnak Lászlófy Botond tanítványai.

A VSK Csíkszereda utoljára tavaly október 26-án a 2019/2020-as idény 3. fordulójában játszott az Erőss Zsolt Arénában, ugyanis az említett mérkőzést követően kezdődtek el a megyeszékhelyi sportcsarnok felújítási munkálatai. A csíki kosarasok tavaly május 20-án a 2018/2019-es idény helyosztói során a VSK Focșani ellen aratták utolsó sikerüket az Erőss Zsolt Arénában, akkor a 15. helyért kiírt páros mérkőzés utolsó csatájában arattak 109:73 arányú győzelmet Lászlófy Botond tanítványai.Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Nem tudták megmenteni a Békénybe esett kislány életét

A kórházban sem tudták megmenteni annak a gyergyószentmiklósi kislánynak az életét, aki ma a Békény-patakba esett. Az alig hétéves gyermeket Gyergyószentmiklós és Gyergyóalfalu között...

A „magyar” zászlókat kell eltávolítani a székelyudvarhelyi polgármester irodájából

A Bukaresti Táblabíróság szerdán kimondott jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a piros-fehér-zöld zászlókat a székelyudvarhelyi városháza polgármesteri irodájából, tanácsterméből és valamennyi helyről, ahol...

Őrző-védő cég segítségével szorítanák vissza a kukázást Csíkszeredában

Csíkszeredában ezután őrző-védő cég segít a kukázás visszaszorításában, és arra kérik a lakosságot: legyen partner e törekvésben – írja szerkesztőségünkben eljuttatott közös közleményében a...

Legfrissebb