2021, március 8, hétfő.
Hirdetéscustom_html_banner1

Kínos vereségbe szaladt a GYHK: Élre állt a Sportklub

Nagyon magabiztos játékot mutat a Sportklub                                                                            Fotó: László F. Csaba

Két-két meccset tudtak le a megyei csapatok a jégkorong Erste Ligában. A Csíkszeredai Sportklub mindkét hazai meccsét megnyerve – többek között a Ferencvárost is két vállra fektetvén –, a bajnokság élére állt. A Gyergyói HK viszont egy kínos és egy vállalható vereségbe szaladt bele.

Hazai környezetben fogadhatták a Ferenc­vá­ros-Telekom, illetve a Schiller-Vasas HC alakulatait a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK a jégkorong Erste Ligában. Izgalmas mérkőzéseket játszottak.

Lendületben a kék-fehérek
A Jason Morgan–Hozó Levente edzőpáros dirigálta Csíkszeredai Sportklub pénteken este a címvédő Ferencváros-Telekom csapatát fogadta. A csapatokat telt ház fogadta, arra viszont a vendégek sem gondoltak, hogy a kék-fehér játékosok a kezdő sípszó előtt szalmakalappal ajándékozzák meg őket. A története pedig végtelenül egyszerű. A szurkolók és a csapat által megálmodott szalmakalap-átadás az „Ellenfelek vagyunk és nem ellenségek” jelszó mentén haladt, amellyel a két klub tábora közti terhes időszakot szerette volna mindenki egy picit háttérbe tolni, és a kapcsolatot pozitív irányba elmozdítani. Ennek zenei aláfestése pedig az Ismerős Arcok idevágó „Nélküled” dala volt.
A gesztustól annyira nem illetődtek meg a vendégek, és az első felvonásban irányították a mérkőzést, több helyzetet alakítottak ki, de Szamankov állta a sarat. Sőt a Sportklub első emberelőnyéből Becze gólt szerzett. A második felvonásra kiegyenlítődött a küzdelem, és potyogtak a gólok. Előbb Bíró Tamás talált be Rantanen hibájából, majd a Fradi is élt egy emberelőnnyel. A Sportklub viszont nem omlott össze. Sőt. Előbb Pelley használta ki a vendégek újabb védelmi megingását, majd Kuljas kékvonalas löketével szemben volt tehetetlen Arany. A záró felvonás elején hitehagyottan játszott a Fradi, és kicsi hiányzott az újabb hazai gólhoz. A hullámvölgyet átvészelték, majd irányítottak a zöld-fehérek, fölényük pedig egy Rantanen-gólban jelentkezett. Közelebb kerülni viszont nem tudtak, sőt Salló üres kapus gólja lezárt mindent.
Szombat este az önbizalomtól duzzadó csíki csapat a Schiller-Vasas HC-t fogadta. A kék-fehérek valósággal átrobogtak ellenfelükön, és félgőzzel is 8–3-as csapást mértek a vendégekre.
A Csíkszeredai Sportklub szerda este elutazik második magyarországi kiszállására, amikor sorrendben a Fehérvári Titánokkal, az Újpesttel és végül a Hokiklub Budapesttel találkozik.

Kettő itt is, ott is
A Gyergyói HK sorrendben a Vasassal, majd a Ferencvárossal találkozott, ám a két meccs között ég és föld volt a különbség. A Vasas meglepő 4–2-es győzelmet könyvelhetett el a gyergyói csapat ellen.
Másnap a Ferencváros ellen sokkal több kellett, és a GYHK ezúttal megmutatta, hogy tud jól is játszani. A mérkőzés során kétszer is vezettek a címvédő ellen, akik mindkétszer egyenlíteni tudtak. A harmadik harmadban öldöklő küzdelem folyt a jégen, és látszott, hogy az nyer, aki az első találatot beviszi. Ezt némi szerencsével a vendégek vitték be Pulli révén, hogy az utolsó másodpercekben egy üres kapus góllal végleg lezárják a meccset.
A Gyergyói HK is Magyarországon túrázik a hétvégén, méghozzá a Hokiklub Budapest és a Dunaújvárosi Acélbikák vendégei lesznek.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

A magyar fővárosba látogat Ferenc pápa

Budapestre látogat Ferenc pápa – adta hírül közleményében hétfőn délután a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Sajtószolgálata. – Örömmel értesültünk róla, hogy a Szentatya bejelentette...

Már nem kötik korhatárhoz az AstraZeneca vakcinájára való jogosultságot

Megszűnik hazánkban az AstraZeneca oltóanyagára vonatkozó korosztályi korlátozás – erről döntött hétfőn a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV). A CNCAV sajtóközleményben tájékoztat, hogy...

Újabb óvintézkedések bevezetését tervezik?

Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter úgy nyilatkozott hétfőn a parlamentben, hogy a SARS-CoV-2 vírussal történt megfertőződések számának növekedése miatt a hatóságok nem zárják ki újabb...

Legfrissebb