2021. május 8, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Kilenc székelyudvarhelyi sportoló harcol érmekért

Tegnap kezdődött és vasárnap ér véget Buzăuban az egyéni és páros asztalitenisz országos bajnokság, a megmérettetésen az ISK-SZAK Székelyudvarhely kilenc sportolója harcol. A hazai szakszövetség döntése értelmében február közepén Székelyudvarhely ad otthont a női és férfi asztalitenisz Szuperliga második teremtornájának, így az ISK-SZAK hazai környezetben harcolhat akár a bajnoki címért is.

Buzău ad otthont az egyéni és páros asztalitenisz országos bajnokságnak, amelyen az ISK-SZAK Székelyudvarhely kilenctagú küldöttsége is részt vesz. Az egyéni döntő gyakorlatilag a felvezetője a februári csapatbajnokság második tornájának, a Szuperliga küzdelmeinek Székelyudvarhely ad majd otthont, míg a B divízió küzdelmeinek Temesvár lesz a helyszíne. Utoljára 2003-ban volt az egyéni és a páros bajnokságnak érmese a székelyudvarhelyi asztalitenisz-csapatnak, György Szilárd egyéniben a harmadik, míg a zilahi Farcaș Dannal az oldalán a második helyen zárt.

A párosok országos megmérettetésén György Szilárd ezúttal a mioveni-i Cazacu Alexandruval áll az asztalhoz, míg Sánduly Levente Tamás Szabolccsal, Karácsony Dániel Mózes Botonddal, Balázs Csaba Geréb Attilával, György István pedig Jenei Barnabással alkot kettőst és küzd a lehető legjobb eredmény eléréséért. A párosok meccseit ma és holnap játsszák, a döntőkre vasárnap kerül sor.

A György István és Jenei Barnabás alkotta kettős a Similescu–Mănescu párossal kezd, továbbjutás esetén az erőnyerő Pletea–Șipos duóval játszhat a második körben. A Mózes – Karácsony páros az Uță–Bîrlan kettős ellen kezd, és amennyiben sikerrel zárják az első két kört, úgy a nyolcaddöntőben a György–Jenei párossal küzdhetnek a továbbjutásért. A Tamás–Sánduly páros a Roman–Moldovan kettőssel kezd, míg a Balázs–Geréb páros a György Szilárd és Cazacu Alexandru duóval néz majd far­kasszemet, sajnos az egyik székely­udvarhelyi kettősnek így bú­csúznia kell. Jó hír az, hogy az utóbbi páros remek szereplése esetén csak a döntőben találkozhat székelyudvarhelyi párossal.

Egyéniben György István a 3. csoportban kapott besorolást Oprea Dragoș, Roșca Mihai és Mirea Geor­ge társaságában, Sánduly Levente a 4-es kvartettben szerepel Bîrlan Andrei, Poprea Luca és Glogogeanu Alex ellen. Mózes Botond az 5. csoportban Ionescu Eduard, Nemaciuc Mihai és Dudun George ellen próbálja kivívni a továbbjutást, György Szilárdnak pedig a 8-as csoportban Simulescu Daniel, Frățilă Robert és Nicolae Alin lesz az ellenfele. Jenei Barnabás a 9. csoportban Tomică Andrei, Mănescu Mihăiță és Ciubotariu Andrei ellen szerepel, Balázs Csaba pedig a 10-es csoportban Istrate Andrei, Toma Darius és Trif Vasile ellen játszik. Tamás Szabolcsot a 11-es csoportba sorolták Zamfir Mihai, Uță Adrian és Medves Antal társaságában, Geréb Attila a 12. csoportban Moldovan Daniel, Bărbulescu Cristian és Vasilache Sebastian ellen küzd, míg Karácsony Dániel 13. csoportbeli ellenfele Bogdan Cristian, Roman Bogdan és Pop Mihai lesz. Érdekesség, hogy a bajnokságon részt vesz a marosvásárhelyi Simon Csaba is, aki az elmúlt években az országos AmaTur sorozatban ritkán talált legyőzőre. Simon Csaba egyébként 2000-ben egyéniben, párosban és vegyes párosban is megnyerte az országos bajnokságot, 1992-ben pedig az európai asztaliteniszezők ranglistáján az ötödik helyen állt. A csoportkör tegnap elkezdődött, a kieséses rendszerben zajló meccseket holnap, a döntőket vasárnap játsszák.

Szuperliga Udvarhelyen

Noha korábban Buzăunak ítélte a Román Asztalitenisz Szövetség a női és férfi Szuperliga küzdelmeit, kedden mégis helyszínváltoztatástra került sor: Székelyudvarhelyen játszhatnak az ország legjobb női és férfi csapatai. Az ISK-SZAK Székelyudvarhely korábban többször is kérte a Szuperliga tornájának szervezési lehetőségét, most ennek adott helyt a szakszövetség, így a városi sportcsarnokban – igaz, nézők nélkül – küzdenek majd a csapatok. A tornát február 11. és 14. között tartják, és Székelyudvarhelyen dől el, hogy a nyolc férfi és nyolc női csapatból melyek kerülnek a felső, illetve az alsóházi rájátszásba. Az ISK-SZAK jelenleg a második helyről várja a folytatást, György István, a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub elnöke pedig a klub honlapján azt írta: „Természetesen szeretnénk a legjobb négy közé kerülni, ezt pedig hazai pályán elérni még nagyobb elégtételt jelentene.”

Az ifik is készülnek

Jövő hónapban még két ifjúsági korosztály vehet részt országos megmérettetésen a szakszövetség által elfogadott versenynaptár szerint. Február 19. és 21. között Câmpulung ad otthont az ifjúsági I-es csapatbajnokságnak, február 26. és 28. között pedig Dumbrăvițán rendezik az ifjúsági I. és II. korosztály számára a Románia-kupát.

Március 12. és 14. között Bu­zăuban tartják az ifjúsági II-es csapatbajnokságot, április 9. és 11. között az ifjúsági I-es korosztály egyéni országos megmérettetésére kerül sor. Április 12. és 25. között játsszák a női és férfi Szuperliga, valamint a Divízió A és B elődöntőit, a tervek szerint a döntőket június 1. és 13. között tartják. Az ifjúsági II-es korosztály egyéni döntőit május 7. és 9. között tartják, május 14. és 30. között az ifjúsági III-as korosztály számára is megrendezik az egyéni és csapat országos bajnokságot is.Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Bárkit beoltanak

Szombattól minden katonakórházban előjegyzés nélkül lehet oltakozni- közölte ma a védelmi minisztérium. A kiadott közleménye szerint azok a 60 év fölötti személyek, akiknek érvényes személyi...

Csíkszereda újra „zöld”

Újra zöld járványtani besorolást kapott a mától Csíkszereda. Szombattól kezdődően előjegyzés nélkül kérhető a koronavírus elleni védőoltás a megyeszékhely oltóközpontjaiban. A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság...

Legfrissebb