Kilenc munkacsoport dolgozik Gyergyószentmiklóson

Az új vízháznál helyükre kerültek a tartályok. Jó ütembenfotó: lázár hajnal

A víz- és csatornahálózat bővítése, felújítása során felásott útszakaszok helyreállítása kezdődött el a napokban Gyergyószent­mikló­son. A kivitelezéssel megbízott cég munkacsoportjai eközben a hálózat kiépítésén is dolgoznak a város több pontján, valamint a vízháznál és a derítőállomásnál is zajlik a munka.

Az új vízháznál helyükre kerültek a tartályok. Jó ütembenfotó: lázár hajnal
Az új vízháznál helyükre kerültek a tartályok. Jó ütembenfotó: lázár hajnal

[dropcap]E[/dropcap]lkezdődött az aszfaltozás Gyer­gyó­szentmiklós azon út­szakaszain, ahol a víz- és csa­tornahálózat kiépítésének munkálatai korábban már befejeződtek. A kivitelező brassói Arcons cég gyer­gyói kirendeltségének vezetője, Páll Zoltán elmondta, az elkövetkező napokban rendbe teszik a vezetékek földbe helyezése miatt felásott járdarészeket a főtéren, szintén járdát aszfaltoznak a városi piac előtt is. Javításokat fognak végezni a Bălcescu, Kárpátok, valamint a Fürdő utcában is, ez utóbbi esetében több mint 1500 négyzetméteren aszfaltoznak, a Csobothegy utcában pedig az út- és járdajavítás mellett parkolót is aszfaltoznak. A Petőfi Sándor téren, az Örménytemplom utcában, valamint a rendőrség előtt már korábban elkezdték a helyreállítást. A most elkezdett útjavításokat a tervek szerint a jövő hét folyamán befejezik.
Eközben a város más részein tovább halad a hálózat kiépítése. A hetes kilométernél, az új vízháznál a vezetékek a helyükre kerültek, és a tartályokat is elhelyezték már. Hamarosan befejezik a munkát a város végén a Mogyorós utcában, ahol egy akna elhelyezésén dolgoznak. Gyergyószentmiklós több pontján is szükség volt az utcák átvágására, a főtérhez közeli körforgalomnál az út alatt fúrtak át, hogy elhelyezzék a vezetékeket, azonban a Kossuth Lajos utcában több helyen is fel kellett törni az aszfaltot, például a Vaskertes iskola előtt. Az ilyen forgalmas útszakaszokon éjszaka dolgoztak a munkások, hogy ne akadályozzák a közlekedést és gyorsabban haladjanak, közölte Páll Zoltán. Hozzátette, hamarosan a város központjában is befejezik a munkát, már csupán egyetlen alkatrész megérkezésére várnak, ami a vezetékek összekötéséhez szükséges. A munkavezető szerint jó ütemben haladnak, a hálózat nagyobb része már ki van építve, még összekötések, vezetékek csatlakoztatása van hátra több utcában és kereszteződésnél.
A derítőállomásnál is helyére került már a vezetékek 98 százaléka, külön munkacsoport dolgozik az aknák öntésén.
A víz- és csatornahálózat munkálatait jelenleg kilenc munkacsoport végzi, Páll Zoltán közölte, mindent megtesznek, hogy jó ütemben haladjanak, kérik ugyanakkor a lakók türelmét és megértését.

Lázár Hajnal

: an accessible web community