Kikapcsolódás Borzonton

Hagyományos búcsús szentmise is része az ünnepségnek Fotó: György Botond

Két év kihagyás után újra megszervezik Borzonton a Szent István-napokat, különböző sportolási és szórakozási lehetőségekkel, augusztus 20–21. között.

A hétvégi esemény a bor­zon­ti Szent István-templom búcsús ünnepe. A helybélieket és érdeklődőket is várják a kétnapos rendezvényekre, kicsiket és nagyokat is egyaránt. Az elmúlt években mindig igyekeztek odafigyelni, hogy az Alfaluhoz tartozó kis településen is legyenek közösségi és kulturális programok, ezért a falunapot is így szervezték meg – tájékoztatott György Botond, a Petőfi Sándor Művelődési Ház igazgatója.
Szombaton minifoci-bajnoksággal indul a hétvége, illetve sakkversenyen is részt vehetnek a sportot kedvelők. A helyiek főzőversenyen vehetnek részt, ahol utcák és falurészek szerint összeállt csapatok mérik össze főzéstudásukat. Lesz bábszínház kicsiknek, a Halvirág bábszínház elhozza a Kőleves gyerekelőadását.
Paintballra hívják a szervezők a bátrabbakat a Noart pályára, de az esti szórakozás sem maradhat ki. Augusztus 20-án fellép a magyarországi Kávészünet zenekar, ezt pedig utcabál követi a Jóbarát zenekarral.
A vasárnap a hagyományos ünnepi búcsús szentmisével indul, este pedig fellép a Nagy Imre népi zenekar és a Pittyes2es és a Gyufa formációja.

Fórika Dóra

: an accessible web community