Kigyulladt teherautóhoz és medvéhez is riasztották a hatóságokat

Fotó: Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség

Kigyulladt egy teherautó, medve kószált a településen, elgázoltak egy kiskorút és frontális ütközéses autóbaleset is történt, mindez az elmúlt 24 óra leforgása alatt. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság és a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) híreit szemléztük.

Medve járt Várhegyen

Medve jelenlétére figyelmeztette a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) hétfőn este a várhegyi lakosságot. A nagyvad fél tíz körül kószált a településen. A helyszínre egy rohammentő és a csendőrség járőrei is kivonultak.

Ritka tűzesethez riasztották a tűzoltókat

Lángra kapott egy teherautó hétfőn este Gödemesterházán. A fém huzalakat szállító lángoló nyergesvontató oltására a maroshévízi és a palotailvai hivatásos, illetve utóbbi település önkéntes tűzoltói is kiérkeztek. A szerencsétlenségben a lángok martalékáévá vált a teherautó ponyvája és a gumiabroncsok. A sofőr időben kimenekült az autóból. A helyszíni vizsgálat szerint a tűz keletkezését a túlhevült hibás fékrendszer okozta.

Kiskorút gázoltak el

Elütött autójával egy nyolc éves kisfiút Galócáson egy 43 éves helyi férfi. A hétfőn délután bekövetkezett balesetben megsérült a kisfiú, aki szaladva, biztosítás nélkül akart átkelni az úton. A szerencsétlenség bekövetkeztekor a vétkes sofőr nem volt alkohol befolyása alatt. Az ügyben eljárást indított a rendőrség.

Frontális ütközés Balánbányán

Frontálisan ütközött hétfőn éjszaka egy 59 éves balánbányai sofőr vezette személygépkocsi a város csíkszentdomokosi bejáratánál egy 56 éves helyi férfi vezette személyautóval. A balesetben könnyebben sérült a vétlen sofőr, illetve 54 éves utasa. A szerencsétlenség bekövetkeztekor egyik járművezető sem volt alkohol befolyása alatt. Ebben az ügyben is eljárást indított a rendőrség.