Kifújták magukat

Táborozók. Próba a zárókoncert előtt Fotó: Bíró István

Immár másodjára szervezett nyolcnapos Gyermek Fúvóstábort a Csíkdánfalvi Fúvószenekar Egyesület. A táborban 42 csíkszéki gyermek vett részt. A diákok pénteken előadással örvendeztették meg a közönséget.

Összesen 12 csoport 42 diákja vett részt a múlt héten a Csíkdánfalván szervezett II. Gyermek Fúvóstáborban. A Csík­dán­fal­vi Fú­vós­zenekar Egyesület rendezvényére nemcsak helyi, hanem csíkcsicsói, csíkmadarasi, karc­fal­vi, csíkszentdomokosi, csík­szent­györ­gyi és bánkfalvi diákok is érkeztek – sorolta helyszíni látogatásunkkor Dobos Zsolt kultúrfelelős, a tábor szervezője.
– Az a célunk, hogy minél több gyermek tudjon zenélni. Itt a táborban egyaránt vannak kezdő és haladó zenész gyermekek. Mindent megteszünk azért, hogy minél jobban motiváljuk őket, és minél több gyermek megismerkedjen a zene és a fúvóshangszerek világával – mondta Dobos Zsolt. Hangsúlyozta: Dánfalván nagy múltja van a fúvószenének, és azt szeretnék, ha a jövőben is aktív fúvószenekaruk lenne, ezért az utánpótlásról is igyekeznek gondoskodni.
– Külön öröm számunkra, hogy a tábor résztvevőinek több mint fele helyi. Azt látjuk, szívesen jönnek a gyermekek tanulni. Azok jöttek el, akik tényleg a tudásukat akarják fejleszteni. És hála istennek, a megyei tanács és a helyi önkormányzat támogatásával lehetőséget tudtunk biztosítani a tanulásra – tette hozzá a tábor szervezője.
A lapunk által megkérdezett gyermekek is arról számoltak be, hogy a tábor valóban jó lehetőség a tanulásra, gyakorlásra.
– Igazából azért jó ez a tábor, mert zenesulisok vagyunk, ott is sokat tanulunk, de itt is rengeteget tudunk fejlődni – mondta a madéfalvi Szabó Ádám.
– Itt a táborban sokat lehet tanulni zenélni, és közben jól lehet szórakozni is – ezt már Antal Arnold csíkdánfalvi résztvevő mesélte. Szabó Márk szintén helyi tanuló szerint a fúvóstáborban jó hangulatban lehet sokat gyakorolni.
A II. Gyermek Fúvóstábor tábor pénteken koncerttel zárult.

Bíró István

: an accessible web community