2022. október 6, csütörtök.
Hirdetés : an accessible web community

Kifogott a címvédőn az SZKC

Nagyszerű győzelmet aratott tegnap kora este a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata a román bajnoki címvédő Nagybányai Minaur ellen. A bajnok a hajrában megtört, és ezt az udvarhelyi csapat kihasználta. Markez a hátán vitte a csapatot, de amikor kellett, Rusia is odatette magát. Kettőből kettő az SZKC mérlege a bajnokságban.

Rusia a végén, pont a legjobbkor, rázta meg magát Fotó: Csedő Attila / Archív
Rusia a végén, pont a legjobbkor, rázta meg magát Fotó: Csedő Attila / Archív

[dropcap]R[/dropcap]angadót rendeztek tegnap a román férfi kézilabda-bajnokságban, hiszen a Challenge-kupa címvédője a román bajnokot fogadta, vagyis a Székely­ud­var­helyi KC – Nagybányai Minaur találkozóra került sor.
A Vlad Caba által irányított udvarhelyi csapat az első fordulóban a CSM Ploieşti otthonában diadalmaskodott, míg a Minaur a bajnoki címre törő Bukaresti Dinamóval ikszelt. A múlt idényben oda-vissza nyert az SZKC, de ezúttal kemény találkozóra számíthattak a nézők, hiszen a vendégek alaposan megerősítették keretüket a nyáron.
A telt ház előtt megrendezett összecsapás pedig meg is felelt az elvárásoknak. Vérre menő küzdelem zajlott a pályán. A 12. percig fej fej mellett haladtak a felek (4–4), ám ekkor robbantott a vendégcsapat, és háromgólos (4–7) előnyt alakított ki magának. Markez viszont elemében volt a hazai oldalon, és pár perc leforgása alatt újfent döntetlen volt, majd előnyhöz (8–7) jutott az SZKC. Az utolsó percekre viszont jött az egyenlítés, és már ekkor látszott, hogy igen kiegyenlített lesz a meccs.
A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az első. Egymás hibáira vártak a felek. A 44. percben Vlad Caba belenyúlt a meccsbe: kikérte második idejét és felrázta csapatát. Az időkérés annyira hatásos volt, hogy az udvarhelyi fiúk valósággal szárnyaltak, percek alatt öttel mentek, és hiába próbálkozott a vendégek trénere időkéréssel, nem tudta felrázni csapatát. A találkozó pedig lassan eldőlt. A végére, pont a legjobbkor, Rusia is megrázta magát, demoralizálva góljaival az ellenfelet.
Az SZKC remek kézilabdát mutatva nem adott esélyt a győzelemre a vendégeknek, így teljes mértékben megérdemelten gyűjtötték be a pontokat. Vasárnap 18.30-tól már a CSM Focşani ellen kell bizonyítani.
Eredmény: Székelyudvarhelyi KC – Nagybányai Minaur 22–18 (9–9) /az SZKC gólszerzői: Mar­kez 7, Tálas 4, Rusia 3, Onye­jekwe, Ojleszki, Kuzmanoszki 2-2, Mihalcea, Csóg 1-1/.

HN-információ

TOVÁBBI CIKKEK:

Videó – Hargita magazin 2022. október 5.

Folytatódik a munkálat a csíkszeredai vasúti felüljárón, Több beruházás végére tesznek pontot az idén Gyergyóalfaluban, átadták a Puskás Tivadar Szakképző Líceum új épületét Gyergyóditróban,...

Árvízvédelmi konzultáció

Az árvízvédelmi stratégia aktualizálásáról tartanak konzultációkat a következő hónapokban. Hargita megyében az Olt Vízügyi Igazgatóság képviselői tartottak tájékoztatót a helyi önkormányzatok képviselőinek szerdán, Csíkszeredában,...

Legfrissebb