Kibertámadások érik a városháza rendszerét is

A csíkszeredai városháza ügyfélközpontja. Levélszemétbe megy a válasz Fotó: lászló F. Csaba

Értesüléseink szerint az utóbbi időben gond volt a személyi igazolványokkal kapcsolatos ügyintézéssel, az ügyfeleknek akadozó munkára és hosszas sorban állásra kell számítaniuk. A lassú folyamatnak nincs köze ahhoz, hogy az ügyfélszolgálat másik épületbe költözött, biztosított Sógor Enikő alpolgármester.

Június 2. óta a személyi igazolványok kibocsátásával kapcsolatos ügyintézés a csíkszeredai városháza ügyfélközpontjában, a Mihail Sadoveanu utca 4. szám alatt, a korábbi Postabank székházában fogadja ügyfeleit. Sógor Enikő, Csíkszereda alpolgármestere hangsúlyozta, a költözés nem áll összefüggésben az utóbbi időben felmerült előjegyzési problémával.

– Ami az ügyfélfogadás megszervezését illeti, 2020 óta dolgozunk olyan rendszerben, amely szerint a három iroda közül kettőben a honlapunkon – www.szereda.ro – online előjegyzett ügyfeleket fogadjuk, a harmadikban pedig érkezési sorrendben sorszámot bocsátunk ki azoknak, akiknek nehézséget okoz az online térben való tájékozódás vagy az internethez való hozzáférés. Ez a rendszer bebizonyította működőképességét, mert aki online kér időpontot, az percre pontosan tudja, mikorra kell érkeznie, a kapott sorszám alapján pedig szintén kiszámítható, hogy hány órakor kerül sor az adott ügyfélre – mondta az alpolgármester.

Kiemelte: az online előjegyzési felületen felmerült probléma tőlük független. Az orosz–ukrán háború miatt drasztikusan megnőtt az adathalász levelek és a kibertámadások mennyisége. A www.szereda.ro honlapot is folyamatos támadások érik, a háború előtt észlelt támadások többszörösével kell szembenézniük, hívta fel a figyelmet Sógor Enikő. Elmondása szerint emiatt közintézményként maguk is szigorítottak az informatikai biztonsági rendszerükön, másrészt a levelezőrendszerek többsége is megtette ezt a lépést.

– Ezért azzal szembesülünk, hogy aki online előjegyzést kér, a tudnivalókat tartalmazó e-mailes visszajelzés nagyon sok esetben – de nem mindig – a nem kívánt levelek (Spam) közé jut. A visszaigazoló e-mail tudomásunk szerint mindenkinek elmegy, aki helyes e-mail-címet adott meg, de ismételjük: nagy eséllyel a Spam mappában kell keresnie – nyomatékosította az elöljáró. – Felhívjuk ugyanakkor a személyi igazolványért folyamodó és online előjegyzést kérő ügyfelek figyelmét, hogy ha a honlapunkon megjelenik a „Sikeres előjegyzés” üzenet, az alatta levő sorból előhívható az a tartalom, amelyet a visszaigazoló e-mail is tartalmaz. Ezt a tartalmat tetszés és lehetőség szerint azonnal ki lehet nyomtatni, vagy üres dokumentumba másolva elmenteni – fűzte hozzá Sógor Enikő.

Vlaicu Lajos

: an accessible web community