2021. április 16, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Kezdődik a világbajnokság

Holnaptól szombatig Stockholmban rendezik a műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságot, melyen az érmek mellett az olimpiai kvótákért is harcolnak majd a versenyzők.

Magyar színekben a női mezőnyben Láng Júlia, a párosoknál Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk, jégtáncban pedig Yanovskaya Anna és Lukács Ádám indul a pekingi részvételi jogért. Egyéniben 24, a jégtáncosoknál 20, míg a párosoknál 16 ötkarikás kvótát osztanak ki a svéd fővárosban.
„Az elmaradt versenyek miatt nehéz felmérni az erőviszonyokat, de a vb-n a párosnak van a legnagyobb esélye, hogy megváltsa a repülőjegyét Kínába” – jelentette ki az MTI-nek Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazati sportigazgatója. „A felnőtt világversenyen most debütáló Láng Júliától és a világversenyen legutóbb két éve szerepelt jégtáncpárostól ez bravúr lenne, de ha most nem is sikerül nekik, az őszi kvalifikációs versenyen akár jó esélyük lehet.”
A kvótáról lemaradó korcsolyázóknak még egy esélye marad az olimpiai részvétel kiharcolására, szeptemberben, az oberstdorfi versenyen lehet majd kijutni a jövő évi pekingi téli játékokra.
A koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt a Montrealba tervezett világbajnokság, erre legutóbb 1961-ben volt példa, amikor egy repülőgép-katasztrófában a prágai vb-re tartó teljes amerikai csapat életét vesztette.
A mostani világbajnokságon 40 ország 191 sportolója indul. Romániát ezen a világversenyen nem képviseli egyetlen sportoló sem.

MTI

Kapcsolódó cikkek:

Nem tudták megmenteni a Békénybe esett kislány életét

A kórházban sem tudták megmenteni annak a gyergyószentmiklósi kislánynak az életét, aki ma a Békény-patakba esett. Az alig hétéves gyermeket Gyergyószentmiklós és Gyergyóalfalu között...

A „magyar” zászlókat kell eltávolítani a székelyudvarhelyi polgármester irodájából

A Bukaresti Táblabíróság szerdán kimondott jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a piros-fehér-zöld zászlókat a székelyudvarhelyi városháza polgármesteri irodájából, tanácsterméből és valamennyi helyről, ahol...

Őrző-védő cég segítségével szorítanák vissza a kukázást Csíkszeredában

Csíkszeredában ezután őrző-védő cég segít a kukázás visszaszorításában, és arra kérik a lakosságot: legyen partner e törekvésben – írja szerkesztőségünkben eljuttatott közös közleményében a...

Legfrissebb