2021. augusztus 1, vasárnap.

Kezdődik a világbajnokság

Holnaptól szombatig Stockholmban rendezik a műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságot, melyen az érmek mellett az olimpiai kvótákért is harcolnak majd a versenyzők.

Magyar színekben a női mezőnyben Láng Júlia, a párosoknál Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk, jégtáncban pedig Yanovskaya Anna és Lukács Ádám indul a pekingi részvételi jogért. Egyéniben 24, a jégtáncosoknál 20, míg a párosoknál 16 ötkarikás kvótát osztanak ki a svéd fővárosban.
„Az elmaradt versenyek miatt nehéz felmérni az erőviszonyokat, de a vb-n a párosnak van a legnagyobb esélye, hogy megváltsa a repülőjegyét Kínába” – jelentette ki az MTI-nek Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazati sportigazgatója. „A felnőtt világversenyen most debütáló Láng Júliától és a világversenyen legutóbb két éve szerepelt jégtáncpárostól ez bravúr lenne, de ha most nem is sikerül nekik, az őszi kvalifikációs versenyen akár jó esélyük lehet.”
A kvótáról lemaradó korcsolyázóknak még egy esélye marad az olimpiai részvétel kiharcolására, szeptemberben, az oberstdorfi versenyen lehet majd kijutni a jövő évi pekingi téli játékokra.
A koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt a Montrealba tervezett világbajnokság, erre legutóbb 1961-ben volt példa, amikor egy repülőgép-katasztrófában a prágai vb-re tartó teljes amerikai csapat életét vesztette.
A mostani világbajnokságon 40 ország 191 sportolója indul. Romániát ezen a világversenyen nem képviseli egyetlen sportoló sem.

MTI

Kapcsolódó cikkek:

Nyeregbe pattantak: Csíksomlyón zárult a FerBiT

A csíksomlyói Nagy- és Kis Somlyó hegyek közötti nyeregben szervezett Székelyföldi Kerékpáros Találkozóval ért véget a 14. Ferences Biciklitúra (FerBiT) tegnap délután. (Fotók: László...

További lazítások léptek hatályba, módosultak a beutazók karanténfeltételei

Országszerte tovább enyhítették a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat, ugyanakkor vasárnaptól szűkült a karanténmentes „zöld zónába” sorolt országok listája és módosultak a beutazó kiskorúakra érvényes...

12–17 évesek számára is lehet igényelni a Moderna vakcináját

Vasárnaptól lehet időpontot kérni az oltási előjegyzések internetes platformján a tizenévesek immunizálására a Moderna vakcinájával, a Spikevax-szal – közölte a lakosság beoltását koordináló országos...

Legfrissebb