Kézdivásárhely nyerte a rangadót

A Kézdivásárhelyi SE nyerte a Székelyudvarhelyi FC elleni székelyföldi derbit, a Prahova megyei éllovasok nem bírtak egymással, az 1-es csoportban pedig a meglehetősen sterilen játszó FK Csíkszereda fiókcsapata első vereségét szenvedte el hazai pályán.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kézdivásárhely nyerte a rangadót
Nem ment az FK-nak, oda a hazai veretlenség | Fotó: FK Csíkszereda Fotó: FK Csíkszereda

Kézdivásárhelyen székelyföldi rangadót rendeztek a labdarúgó 3. Liga ötös csoportjának hatodik játéknapján. A Székelyudvarhelyi FC a legutóbbi két kiszállásából is győztesen tért vissza, a KSE pedig első idénybeli győzelméért hajtott.
Az első félidő kiegyensúlyozott játékot hozott, egyik csapat sem találta a fogást a másikon, így komolyabb helyzetek nélkül fordultak a csapatok. A pihenőt követően valamelyest élénkült a játék, az udvarhelyiek számára több helyzet is adódott, de nem tudtak élni a lehetőségekkel. A hajrában azonban nagyot hibázott az SZFC védelme, ezt a hazaiak csatára, Fábián Róbert ügyesen kihasználta, első lövését még hárítani tudta Petrescu, a visszapattanót viszont már simán a hálóba lőtte. Az utolsó percekben több lehetőség is adódott az udvarhelyieknek, hogy döntetlenre mentsék a mérkőzést, de ez a nap nem az SZFC-é volt.

Hullámvasúton az FK

Az 1-es csoportban az FK Csíkszereda fiataljai a legutóbbi játéknapon szerezték meg első idénybeli győzelmüket, miután kifejezetten tetszetős játékkal hazai pályán 1–0-ra nyertek a Știința Miroslava ellen. Pénteken ugyancsak a Sportpark volt a fiókcsapat következő találkozójának a helyszíne, de mintha teljesen más csapat lépett volna pályára a Dante Botoșani elleni bajnokin. Úgy tűnt, mintha Demény Norbert tanítványai fejben már a Galatasaray elleni UEFA Youth League selejtezőjének e heti visszavágójára hangoltak, mert a teljesítményük messze elmaradt az elvárásoktól, nemhogy gólt vagy gólokat, de komolyabb helyzeteket sem tudtak kidolgozni. Nem úgy a túloldalon, a kezdeti tapogatózás után a moldvaiak egyre bátrabban futballoztak, mindkét félidőben betaláltak, és teljesen megérdemelten vitték haza a játékba helyezett pontokat. Az FK II. első hazai vereségét szenvedte el hazai pályán, a bajnokságban pedig az utolsó előtti helyre esett vissza.

Labdarúgó 3. Liga, 6. forduló

1. csoport: FK Csíkszereda II. – Dante Botoșani 0–2, Știința Miroslava – Ceahlăul Karácsonkő 3–1, Foresta Suceava – Bákói VSK 2–0, Radóci Bucovina – Șomuz Fălticeni 1–2, Rapid Brodoc – Viitorul Darabani 3–0.
Az állás: 1. Foresta Suceava 16 p., 2. Ceahlăul 11 p., 3. Șomuz 10 p., 4. Bucovina 10 p., 5. Știința 9 p., 6. VSK Bákó 8 p., 7. Dante 7 p., 8. Rapid 6 p., 9. FK Csíkszereda II. 5 p., 10. Viitorul 3 p.
5. csoport: Kézdivásárhelyi SE – Székelyudvarhelyi FC 1–0, Zernyesti Olimpic – Brassói Municipal 0–2, CS Păulești – Barcarozsnyói Olimpic 0–1, CSO Plopeni – CS Blejoi 0–0, Brassói Kids Tâmpa – Sepsi OSK II. 2–0.
Az állás: 1. Plopeni 16 p., 2. Blejoi 14 p., 3. Kids Tâmpa 10 p., 4. SR Municipal 9 p., 5. Olimpic Cetate 8 p., 6. Păulești 7 p., 7. Székelyudvarhelyi FC 6 p., 8. Sepsi OSK II. 5 p., 9. KSE 5 p., 10. Zernyest 4 p.