Kézdivásárhely a győztes

A városi stadion mellett, a sátorpályán fociztak a szurkolók

Hat csapat részvételével idén is megrendezték Csíkszeredában a már hagyományosnak számító szurkolói labdarúgótornát. A Csíkszeredai Városnapok rendezvénysorozatának részeként tartott tornán az első helyet ezúttal a kézdivásárhelyi szurkolók szerezték meg, akik a döntőben a székesfehérváriakat győzték le.

Negyedik alkalommal szervezték meg a Csíkszeredai Lokálpatrióták a szurkolói labdarúgótornát, amelyre hat csapat érkezett. Két-két csapattal képviselte magát Csíkszereda (Lokálpatrióták és Sportklub) és Sepsiszentgyörgy (Sepsi-SIC, Transilvanyan Fanatics – Sepsi OSK), de érkezett egy-egy csapat Kézdivásárhelyről és Székesfehérvárról (Videoton). Ugyanakkor meghívást kapott a tornára Székelyudvarhely és Gyergyószentmiklós, de ők nem tudtak részt venni az eseményen.
A torna során a csapatokat két hármas csoportra osztották, majd a csoportban elért helyezések alapján helyosztókat rendeztek.
Az ötödik helyen a Sportklub szurkolói csapata végzett, miután sima győzelmet aratott a Sepsi-SIC ellen. A harmadik helyért már ádáz csata folyt, hiszen végül a Lokálpatrióták hetesekkel nyertek a Sepsi OSK drukkerei ellen. A döntőben Kézdivásárhely–Videoton-meccset rendeztek, amely végül a háromszékiek 2–0-s győzelmével ért véget.
A torna a díjátadót követően a központi parkban „folytatódott”, ahol a Lokálpatrióták és a Sportklub-szurkolók részt vettek a Csíkszeredai Pityókafesztiválon. A csíki szurkolók a torna csapatait főztjükkel is megvendégelték, a központi parkban felállított sátrukban Diószegi László, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK tulajdonosa is tiszteletét tette.

Darvas Attila

: an accessible web community