Kevesebben mondanak le a távfűtésről

x02_goscomSzeptember 7-ig fogadta el a Goscom Rt. a távhő­rend­szerről való leválási kérelmeket, így most már nyilvános: idén 417 csíkszeredai tömb­ház­la­kás tulajdonosa döntött úgy, hogy alternatívát keres lakása fűtésére. A leválók száma kisebb, mint tavaly – 2014-ben 712 ilyen kérést iktattak –, és kisebb annál is, amire a Goscom számított – tudtuk meg Bíró Hajnalkától, a csíkszeredai közüzem szóvivőjétől.
– A legtöbben nem írják be a kérésbe, hogy a továbbiakban miként fogják megoldani a lakrészük fűtését, de szóban többen említik a villamos energiával való fűtést vagy a kiskazánt, és van olyan is, aki csak annyit mond, hogy majd megoldja valahogy. Mint mindig, újból hangsúlyozzuk, hogy a törvényes előírások alapján nem szabad úgy leválni a távhőrendszerről, hogy más módon ne biztosítsák a lakás fűtését – figyelmeztetett a szóvivő.
Tőle tudjuk, hogy az idén senki nem jelentkezett a Goscom­nál azzal a kéréssel, hogy vissza szeretne csatlakozni a távhő­rendszerre.
A vízszintes elosztású rendszerrel is óvatoskodnak a csíkszeredaiak: idén ilyen rendszert a Testvériség sugárút 16-os és 18-as számú tömbházakban 4, illetve 14 lakrészben épített ki a Goscom Rt. a lakók kérésére, valamint a 16-os számú tömbházban az ottani orvosi rendelőkben.
– A 18-as tömbházban a lépcsőházfelelős közvetítésével azt kérték a lakók, úgy építsük ki a hálózatot, hogy a távhőrendszerről levált lakóknak is legyen rá lehetőségük, hogy adott esetben visszacsatlakozhassanak – nyilatkozta Bíró Hajnalka.

Forró-Erős Gyöngyi

: an accessible web community