2022. október 6, csütörtök.
Hirdetés : an accessible web community

Kevesebb a magyar, mint a román

Nyilvánosságra hozta a Román és a Magyar Atlétikai Szövetség is delegációinak listáját, akik részt vesznek a csütörtökön Pekingben kezdődő világbajnokságon. A magyarok tizenegy, a románok tizenhét sportolóval lesznek jelen az eseményen.

[dropcap]P[/dropcap]eking ad otthont csütörtöktől augusztus 30-ig az atlétikai világbajnokságnak. A Magyar Atlétikai Szövetség már a múlt hét elején, a román szövetség viszont csak a hétvégén hozta nyilvánosságra sportolóinak listáját, akik jelen lesznek a kínai fővárosban sorra kerülő eseményen.
A magyarok közül tizenkét sportoló teljesített világbajnoki szintet, de Papp Krisztina és Hellebrandt Máté nem indulnak. Viszont elutazik az utánpótlás Európa-bajnokságon bronzérmes Pásztor Bence, mellette a szintén kalapácsvető Orbán Éva és Gyurácz Réka, valamint a magasugró Szabó Barbara, a hétpróbázó Krizsán Xénia és Zsivóczky-Farkas Györgyi, a gyalogló Madarász Viktória, illetve a diszkoszvető Kővágó Zoltán és a 110 gátas Baji Balázs képviseli a magyar színeket a kínai fővárosban. Pekingben a kalapácsvető Pars Krisztiántól és a súlylökő Márton Anitától várnak egyébként érmeket a magyarok.
A román küldöttség népesebb lesz a sportolókat tekintve, mint a magyar. A hazai szakszövetség honlapja szerint 17 sportoló – közülük öten férfiak és tizenketten nők – képviseli az országot a pekingi vébén.
Cristina Ioana Bujin és Elena Andreea Panţuroiu hármasugrásban, Alina Rotaru és Florentina Costina Marincu távolugrásban, Claudia Mihaela Ştef 20 kilométeres gyaloglásban, Paula Claudia Todoran pedig maratoni futásban áll rajthoz, míg Andreea Grecu, Florina Pierdevară, Anamaria Ioniţă, Mihaela Roxana Nunu, Sanda Belgyan és Bianca Denisa Răzor a rövid távú futószámokban és váltóban szerepel majd. A férfiak közül Marian Oprea hármasugró, Mihai Donisan magasugró képviseli Romániát, míg Marius Viorel Ionescu maratoni futásban, Marius Iulian Cocioran 50 kilométeres gyaloglásban és Andrei Marius Gag súlylökésben áll majd rajthoz a kínai fővárosban.
Az már korábban ismertté vált, hogy a 130 fős amerikai és az 53 fős jamaicai csapat húzóemberei, amilyen Usain Bolt, Shelly-Ann Fraser-Pryce, David Oliver, Christian Taylor, Ashton Eaton, Jenn Suhr vagy Brittney Reese pályára lép a 2008-as olimpiának is otthont adó „Madárfészekben”, de összesen több mint kétezer atléta küzd majd meg az seregszemlén.

TOVÁBBI CIKKEK:

Videó – Hargita magazin 2022. október 5.

Folytatódik a munkálat a csíkszeredai vasúti felüljárón, Több beruházás végére tesznek pontot az idén Gyergyóalfaluban, átadták a Puskás Tivadar Szakképző Líceum új épületét Gyergyóditróban,...

Árvízvédelmi konzultáció

Az árvízvédelmi stratégia aktualizálásáról tartanak konzultációkat a következő hónapokban. Hargita megyében az Olt Vízügyi Igazgatóság képviselői tartottak tájékoztatót a helyi önkormányzatok képviselőinek szerdán, Csíkszeredában,...

Legfrissebb