Hirdetés

Kétezer-kétszáz lej a különbség Szeben és Hargita megye között

A Központi Fejlesztési Régió megyéi közül októberben a Szeben és a Hargita megyei bruttó átlagbér között volt a legnagyobb az eltérés, több mint 2200 lej – közölte kedden a Fehér megyei regionális statisztikai igazgatóság (DRS).

Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kétezer-kétszáz lej a különbség Szeben és Hargita megye között
Illusztráció Fotó: László F. Csaba

Az Agerpres hírügynökség által szemlézett közlemény szerint a fejlesztési régiót alkotó hat megyében – Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros és Szeben – regisztrált bruttó bérek súlyozott átlaga 6008 lej volt az idei tizedik hónapban. Ez 93 százaléka a 6461 lejes országos bruttó átlagbérnek.

A régióban Szeben megyében volt a legnagyobb a bruttó átlagbér októberben, 6854 lej, és Hargita megyében a legkisebb, 4630 lej. A hat megyében jegyzett nettó bér súlyozott átlaga 3741 lej volt. Az összeg a 4008 lejes országos nettó átlagbér 93,3 százaléka. A legmagasabb nettó átlagbért – 4248 lej – Szeben megyében jegyezték, a legalacsonyabbat – 2917 lej – Hargita megyében regisztrálták.

Szeptemberhez képest a nettó átlagkereset Szeben megyében 96 lejjel, Brassó megyében 65 lejjel, Hargita megyében 31 lejjel, Maros megyében 4 lejjel, Kovászna megyében 1 lejjel nőtt, Fehér megyében pedig 33 lejjel csökkent. A Központi Fejlesztési Régióban 707 396 munkavállalót tartottak nyilván október végén.

HN-információ

Kövessen a Facebookon!