2021. április 18, vasárnap.
Hirdetéscustom_html_banner1

Két csíkszeredai cselgáncsozó országos bajnok

Brassópojána adott otthont az elmúlt hétvégén a felnőtt cselgáncsozók országos bajnokságnak. Az egy éve fennálló koronavírus-járvány óta a barcasági esemény volt az első olyan országos bajnokság, amelyen az ország majdnem minden dzsúdócsapata jelen volt. A csíki sportolók közül Papp Róbert Flórián és Szőcs Elemér állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg Radvánszki Szilárd ötödik helyezést ért el.

Két aranyéremmel tértek haza a csíki felnőtt férfi cselgáncsozók az elmúlt hétvégén Brassópojánán tartott országos bajnokságról. A megmérettetés az egy éve tartó koronavírus-járvány óta az első olyan országos bajnokság, amelyen majdnem minden romániai cselgáncscsapat jelen volt, hiszen a tavaly szeptemberi viadalt megelőző edzőtáborozáson jelen lévő sportoló koronavírustesztje pozitív lett, így a résztvevők száma nagyon alacsony volt. Ehhez képest az idén hét súlycsoportban az ország 28 klubjától mintegy kétszáz sportoló vett részt csak a férfiak versenyén. Csíkszeredából három klub – a VSK, a Sportklub és az ISK – sportolói léptek tatamira, közülük ketten bajnoki címmel tértek haza.
Papp Róbert Flórián a VSK színeiben lépett tatamira a 73 kilogrammos súlycsoportban, és szerzett országos bajnoki címet. Egyébként a 73 kg-osok között három csíkszeredai is versenyzett: az aranyérmes Papp Róbert Flórián mellett csapattársa, Dávid László is tatamira lépett, míg a Sportklub sportolója, Radvánszki Szilárd ráadásul az ötödik helyen zárt. Szintén bajnoki címmel térhetett haza a Sportklub sportolója, Szőcs Elemér, aki a 81 kilogrammos súlycsoportban nem talált legyőzőre.
Két csíkszeredai sportoló útját a siker felé a későbbi bajnok állította meg, a 100 kilogrammosok között a sportklubos Kocsis Ferencz Hunornak, míg a 60 kilogrammos súlycsoportban Oláh Csongornak nem kedvezett ebből a szempontból a sorsolás. A 60 kilogrammosok között a VSK-s Radvánszki Ádám a hetedik helyen fejezte be az országos bajnokságot.
A megmérettetést egyébként szigorú járványügyi intézkedések alapján tartották meg: a kétnapos országos bajnokság buborékrendszerben zajlott, így a regisztráció és a verseny előtti mérlegelést követően a sportolók csak csapattársaikkal és edzőjükkel érintkezhettek.
– Rendkívül nagy érdeklődés övezte a kétnapos országos bajnokságot, amely a járvány kezdete óta a legerősebb verseny volt. Az ország valamennyi sportklubja jelen volt az eseményen – nyilatkozta lapunknak Albu Botond, a VSK Csíkszereda edzője, aki Brassópojánán a csapatkísérő szerepet is betöltötte. A csíki edző viszont nem minden tanítványának eredményével volt elégedett a megmérettetést követően.– A két bajnokunk teljesítményével maradéktalanul elégedett vagyok, azonban a fiataloktól többet vártam. Számukra a cél a felnőtt mezőnyhöz való felzárkózás volt, de ez nem nagyon sikerült számukra, ennek ellenére a továbbiakra nézve mindenképp ezt várom el tőlük. Azonban azt is tudom, hogy még szokniuk kell a légkört a felnőttek között. Nekik jó lehetőség volt a felnőtt ob, hiszen az ő korosztályuknak, az U21-eseknek két hét múlva lesz az országos megmérettetés, ugyancsak Brassópojánán – mondta Albu Botond.

Vlaicu Lajos

Kapcsolódó cikkek:

Old Stuart, a játékok orvosa

Gyermekkora óta dédelgetett álmát valósította meg Ruszuly Ervin, amikor elindította az Old Stuart néven ismert vállalkozását. Mivel ennek építése még a kezdeti fázisban jár,...

Élünk és túlélünk

Sokáig gondolkodtam azon, hogy milyen közhasznú és társadalmilag fontos tematikán kellene eltöprengenem. Az internet tavaiban halászgatva szembetűnt, hogy márciust akár a művészek hónapjának is...

Nyolcvanezres tempónál tart a napi oltások száma

Az elmúlt 24 órában 81.178 személy kapta meg Romániában a koronavírus elleni vakcinát – derül ki a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV)...

Legfrissebb