Két csíki operaénekes közös fellépése

Hazánk, hazánk, te mindenünk címet viseli a Nemzeti Összetartozás Napja
alkalmából a budapesti Szent István-bazilikában a ma esti Bánk bán
keresztmetszet-koncert. A produkcióban első alkalommal lép fel együtt két csíki származású operaénekes, Molnár Levente és Sándor Csaba.

A 10 éves Magyarság Háza mutatja be ma este hazai idő szerint 7 órától a budapesti Szent István-bazilikában (Budapesten 8 órától) a COOPERA Hazánk, hazánk, te mindenünk című produkcióját, a Bánk bán keresztmetszet-koncertet a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából.
A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából világhírű művészek és fiatal tehetségek közreműködésével hangzik el nemzeti operánk, Erkel Ferenc Bánk bánjának keresztmetszete, koncertszerű előadás formájában a budapesti Szent István-bazilikában. A közreműködők szimbolikusan formálják meg a történelmi Magyarországot, hiszen – többek között – anyaországi, erdélyi és kárpátaljai operaénekesek is színpadra lépnek, akiket a Virtuózok Kamaraegyüttes kísér majd. A Bánk bán legismertebb áriái, duettjei alkotják a programot, amely nemcsak különleges, az ünnephez méltó kulturális élményt ad a befogadóknak, de útravalóként adja számukra a gondolatot: közös múltunkra emlékezve, annak erejéből építhetünk csak közös jövőt.
Szereposztás: Gertrudis – Ulbrich Andrea; Ottó – Kovács Gábor; Bánk bán – Molnár Levente; Melinda – Fischl Mónika; Petur bán – Sándor Csaba; Biberach – Antóni Norbert; Tiborc – Sándor Csaba.
Kísér a Virtuózok Kamaraegyüttes. Művészeti vezető Molnár Levente, zenei vezető Szüts Apor.