2021. június 22, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Két csíki, egy gyergyói győzelem

Százszázalékos teljesítménnyel kezdte magyarországi túráját a Csíkszeredai Sportklub, míg a Gyergyói Hoki Klub egy vesztes és egy győztes meccsen van túl. A két gárda több mint két hétig játszik idegen környezetben a jégkorong Erste Ligában.


Csütörtökön kezdte meg a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK jégkorongcsapata több mint kéthetes magyarországi túráját: a két székelyföldi gárda közül a kék-fehérek 18 nap alatt kilenc, míg a piros-fehérek 15 nap alatt hét Erste Liga-mérkőzést játszanak idegenben. Az első két találkozókat követően a Sportklub mérlege száz, míg a Gyergyói HK-é ötven százalék.

A Gyergyói HK az első mérkőzést a Ferencváros otthonában játszotta, a szoros és izgalmas meccs felénél szerezte meg a vezetést a házigazda, az előnyt az utolsó játékrész elején duplázta meg a zöld-fehér gárda. Szilassy Zoltán az 57. percben kapuslehozatallal próbálta meg a felzárkózást, ám a húzás fordítva sült el, és a Fradi egy üres kapus góllal döntötte el a meccset. A gyergyószentmiklósiak második meccse nagyban hasonlított az előzőhöz, annyi különbséggel, hogy a Vasas volt a házigazda, és ezúttal a Szilassy-tanítványok nyertek. Igaz, ezen a találkozón is 33 percet kellett várni az első találatra annak ellenére, hogy meggyőző volt a gyergyói játékfölény, a meccs végül háromgólos vendégsikerrel zárult.

A Sportklub Győrben játszott két meccset a Titánok ellen, a csíkiak 13, míg a székesfehérvári fiatalok 4 gólt értek el. Mindkét találkozón könnyedén nyert a Sportklub, kiemelkedő teljesítményt nyújtott Be­cze, aki négy góllal vette ki részét a csíki sikerekből, de Combs és Taratuhin is háromszor volt eredményes.

A Sportklub ma Budapesten a Vasas, a Gyergyói HK pedig holnap Győrben a Titánok ellen folytatja magyarországi túráját.

 

Eredmények

Titánok – Sportklub 3–8 (0–4, 3–1, 0–3) /Tiainen (28.), Jakimcsuk (36.), Németh (37.), illetve Combs (8., 52.), Taratuhin (15., 35., 44.), Láday (16.), Becze (18.), Tousignant (56.)/ és 1–5 (0–3, 1–1, 0–1) 

/Tiainen (24.), illetve Becze (4., 19., 23.), Rokaly (14.), Combs (43.)/.Ferencváros – Gyergyói HK 3–0 (0–0, 1–0, 2–0) /Hegyi (33.), Hajós (42.), Somogyi (58.)/; Vasas HC – GYHK 0–3 (0–0, 0–2, 0–1) /Ouellette St-Amant (34.), Basaraba (39.), Troncinsky (55.)/.

További eredmények: Vasas HC – Debreceni EAC 2–6; Dunaújvárosi Acélbikák – Ferencváros 3–4; Acélbikák – Brassói Corona 5–4 – aranygóllal; Vasas – MAC HKB Újbuda 2–5; Újpesti TE – Corona 3–2 – aranygóllal; DEAC – Újpest 3–2 – szétlövés után.

Ma játsszák: Vasas  – Sportklub (19.40), MAC – Corona (19.30).HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

Áramszünet Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában

Ideiglenesen áram nélkül maradt több ezer háztartás Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt kedd este – közölte lapunkkal a Hargita megyei katasztrófavédelmi...

Europol: a terrorszervezetek megkísérelték kihasználni a járványt a gyűlöletpropaganda terjesztésére

A terrorszervezetek tavaly megkísérelték kihasználni a koronavírus-járványt a gyűlöletpropaganda terjesztésére és a közintézményekkel szembeni bizalmatlanság fokozására - áll az Európai Unió bűnüldöző hatóságának (Europol)...

Villám csapott egy gazdasági épületbe Gyergyóvárhegyen

  Villám csapott egy gazdasági épületbe Gyergyóvárhegyen kedd este – közölte lapunkkal a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség. A közlemény szerint a villámcsapás következtében tűz ütött...

Legfrissebb