Keretbővítés a VSK Székelyudvarhelynél

A 24 éves kubai beálló az elmúlt idényben a spanyol pontvadászatban játszottFotó: atleticovalladolid.es

Három külföldi játékossal egészült ki a VSK Székelyudvarhely felnőtt kézilabdacsapatának kerete. A montenegrói Vuk Milosevics egy évre, a kubai Claudio Leandro Ramos Madrigal és az angolai Feliciano Nunes Couveiro két-két évre igazolt az udvarhelyi alakulathoz.

Két héttel ezelőtt, július 19-én kezdte meg a felkészülést az új bajnoki idényre a VSK Székelyudvarhely felnőtt kézilabdacsapata, már az első edzésen régi-új arcok tűntek fel, visszatért a csapathoz az udvarhelyi kézilabda SZKC-s korszakának kapusa Varró Lajos és Putnoky Szabolcs, utóbbi még ifiként a Székelyudvarhelyi ISK-KC csapatával nyert bronzérmet. Bemutatkozott a VSK harmadik igazolása is, az egykori válogatott játékos Alexandru Dedunak a fia, Aron Dedu. A 22 éves átlövő a Bukaresti CSM neveltje két éve igazolt Temesvárra, onnan érkezett Székelyudvarhelyre.
Ezt követően a csapat Hargitafürdőre telepedett ki, ahol egy négynapos hegyi miniedzőtáborban folytatta a felkészülést. Itt főképp az állóképesség fejlesztésén volt a hangsúly, de a fizikai tréningek mellett a csapatépítésre is összpontosított a szakmai stáb.
A múlt héten Udvarhelyen folytatták a felkészülést, futó-, erő- és labdás edzésekkel, miközben kiderült, hogy a VSK három külföldi játékossal erősíti keretét. Egyikük számára nem ismeretlen a hazai élvonal, a spanyol és olasz bajnokságot is megjárt, 34 éves montenegrói Vuk Milosevics 2016-ban igazolt a Temesvári Polihoz, a legutóbbi két idényt a HC Buzău együttesénél töltötte, egyéves szerződést írt alá a VSK-val.
Vízumgondok miatt eddig nem csatlakozhatott a kerethez a 24 éves, 1,97 m magas kubai beálló, Claudio Leandro Ramos Madrigal, aki a múlt idényben a spanyol Balonmano Alarcos Ciudad Real csapatát erősítette. A VSK harmadik külföldi igazolása az angolai Feliciano Nunes Couveiro. A 22 éves, 1,92 m magas jobbösszekötő az angolai Primeiro de Agosto csapatától érkezett Udvarhelyre. Ramos és Couveiro kétéves szerődést írt alá.

Szász Csaba

: an accessible web community