Képzést hirdet a Nemzeti Hegyvidéki Ügynökség

Agroturisztikai dolgozó képzést hirdet a Nemzeti Hegyvidéki Ügynökség. A tanfolyam szervezésében részt vállalt a Sóvidék–Hegyalja LEADER Egyesület is. A jelentkezési határidő pénteken jár le, így a héten még van lehetőség iratkozni a magyar nyelvű, ingyenes képzésre.


Amint azt László Edit kapcsolattartótól megtudtuk, a képzés 20-25 fővel indul majd Székelyudvarhelyen, a jövő hónapban. A képzésre elsősorban olyan személyeket várnak, akik a turizmusban tevékenykednek, elvégeztek 12 osztályt, illetve jelenleg is alkalmazásban vannak. Jelenleg a jelentkezési időszak zajlik, amely január 22-én ér véget. A három hónapos képzés sikeres elvégzése után szakképzett agroturisztikai dolgozó oklevélben részesülnek a résztvevők.

– E diploma szükséges akár engedélyeztetéseknél, akár pályázatok benyújtásánál a turisztikai ágazatban dolgozóknak – mondta László Edit, aki éppen ezért arra biztatja az érintetteket, hogy éljenek a lehetőséggel és vegyenek részt az ingyenes képzésen.

Jelentkezni, illetve bővebb in­formációkat a 0775–182825-ös telefonszámon kaphatnak az érdeklődők. A képzés magyar nyelven zajlik majd.