Kemény dió volt a Torda

Állta a sarat a tordaiak védelme | Fotó: Hodgyai István

Újabb vereséget könyvelt el tegnap este a VSK Udvarhely, miután a Bölények Ligája 3. játéknapján a Tordai Potaissa 35–27 arányban győzött Székelyudvarhelyen. A VSK-nak voltak jó pillanatai, de a sok hiba és gyenge helyzetkihasználás továbbra is nagy árat követel.

A Tordai Potaissa csapatát fogadta tegnap este a VSK Székelyudvarhely férfi kézilabdacsapata a Bölények Ligája harmadik játéknapján. Az érdeklődésre nem lehetett panasz, szinte összejött a telt ház a városi sportcsarnokban.
A találkozót a vendégek kezdték jobban, tíz perc alatt 6–1-re elhúztak, Sipos Lóránt tanítványai csak ekkor találtak magukra. Rövid időre kiegyenlítették a mérkőzés menetét, ám a VSK játékát továbbra is sok hiba és pontatlanság jellemezte, a tordai együttes pedig kíméletlenül büntette ezeket, végül ötgólos tordai vezetésnél (15–10) fordultak az együttesek.
A második félidőt szintén a Potaissa kezdte jobban, az udvarhelyiek gólgyártása ezúttal is nehezen indult be. A játék képe nem változott, egy udvarhelyi gólra kettővel tudott válaszolni a vendégegyüttes, és folyamatosan tartani tudta a 8-9 gólos előnyt. Egy adott pillanatban 14 gólos volt a vendégek előnye, a végére a VSK ezt nyolcra le tudta dolgozni.
A vereség ellenére a VSK-nak voltak jó pillanatai, de a sok hiba és a gyenge helyzetkihasználás továbbra is megköveteli az árát. Pihenni nincs idő, az udvarhelyiek hét nap alatt a harmadik mérkőzésüket játsszák, szombaton Buzauban vendégszerepelnek.
Bölények Ligája, 3. forduló: VSK Székelyudvarhely – Tordai Potaissa 27–35 (10–15).

Sz. Cs.

: an accessible web community