kék hét – rendőrségi hírek

Csíkba’ jobb?
Székelyudvarhelyi fiatalember hatolt be illetéktelenül szerdán egy csíkszeredai kereskedelmi egységbe – derült ki a rendőrségi eljárás során, amelyet a 112-es sürgősségi hívószámra befutott jelzés alapján kezdeményeztek. A rendőrök megállapították, hogy a 21 éves fiatalember „javakat eltulajdonítani” hatolt be a boltba. Minősített lopás gyanújával folyik ellene az eljárás.

Nem adott elsőbbséget a körforgalomban
Megsérült Csíkszeredában egy kerékpáros: egy 27 éves fiatalember személygépkocsijával nem adott elsőbbséget a körforgalomba behajtáskor egy 59 esztendős kerékpárosnak, elgázolva azt. A balesetben megsérült a biciklis, sérüléseit a megyei kórházban látták el. Gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával folyik az eljárás.

Ittasan vezetett
Balánbányán fennakadt a közúti ellenőrzésen egy ittas sofőr: a 22 esztendős csíkszeredai fiatal légalkoholszintje 0,55 mg/l volt. A gépkocsivezetőt a csíkszeredai kórházba szállították véralkoholszintje megállapítására, majd ittas vezetés gyanújával indítottak ellene eljárást.

Külföldi autót törtek fel
Két telefont emelt el egy magyar rendszámú autóból három fiatal Csíkszeredában – gyanúsítják őket a rendőrök. A rendőrséget vasárnap riasztotta egy dömsödi illetőségű turista, hogy feltörték az autóját és eltűnt belőle két mobiltelefon és egy táblagép, összesen mintegy 5500 lej értékben. Szerdán azonosították a gyanúsítottakat három csíkszeredai személyében, a 17, 18 és 19 éves fiataloktól visszaszerezték az eltulajdonított javakat és minősített lopás gyanújával indítottak eljárást ellenük.

: an accessible web community