2021. április 16, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Katowicébe utaznak a magyarok

Két felkészülési mérkőzés erejéig Katowicébe utazik a magyar felnőtt férfi jégkorong-válogatott, ahol a házigazda Lengyelország mellett Lettország ellen csiszolják játékukat. Sean Simpson vezetőedző fiatal magyar keretet hívott össze.

A decemberi nemzetközi szünetben folytatja a felkészülést a magyar férfi jégkorong-válogatott. A keret jövő hétfőn találkozik, majd egy hazai edzés után szerdán utazik Katowicébe. Az együttesre két találkozó vár: december 18-án, pénteken az A csoportos Lettország lesz az ellenfél, egy nappal később pedig a házigazda lengyelek, akiket novemberben kétszer is legyőztek a magyarok.

Sean Simpson szövetségi kapitány két kapust, nyolc hátvédet és 13 csatárt hívott be a keretbe. A névsorban négy újonc található, Dóczi Zsombor, Sarcia Antonio, Dézsi Bence és Szabad Kevin még nem szerepelt a válogatottban.

– A decemberi IIHF-szünet alatt az osztrák és a szlovák bajnoki küzdelmek nem állnak meg, így sem a DVTK, sem a Fehérvár játékosait nem tudjuk behívni most. A nemzetközi utazás és az ehhez kapcsolódó szabályozás miatt a légiósokkal sem számolhatunk egyelőre – mondta Vas Márton, a magyar szövetség általános igazgatója. – Az Erste Liga játékosai közül igyekeztünk azokat meghívni, akik a közelmúltban az utánpótlás-válogatottakban kulcsszerepet vállaltak és jelenleg felnőttszinten is játszanak. A válogatott és a nemzetközi megmérettetés mindig teljesen más, ezért most adunk nekik lehetőséget, hogy ilyen közegben megmutassák, milyen formában érdemes velük számolni, amikor a jövő válogatottját keressük. A rutinos játékosoktól pedig azt várjuk, hogy segítsék a fiatalokat, példát mutassanak nekik.

A keretben egy székelyföldi játékos van Szigeti Ákos személyében. Ugyanakkor kérdése az, hogy a GYHK egyik legjobbját elengedi-e, hiszen december 16–20. között rendezik Galacon a Román Kupa mérkőzéseit.

A válogatott programja

December 18., 18.45: Magyarország – Lettország

December 19., 12.30: Magyarország – Lengyelország

A válogatott kerete

Kapusok: Arany Gergely (FTC-Telekom), Hetényi Zoltán (DEAC).

Hátvédek: Garát Zsombor (MAC HKB Újbuda), Varga Arnold (UTE), Kiss Roland (DEAC), Dóczi Zsombor (MAC HKB Újbuda), Bukor Rajmund (Opten Vasas HC), Tóth Gergely (FTC-Telekom), Sarcia Antonino (FTC-Telekom), Vokla Roland (DEAC).

Csatárok: Szigeti Ákos (Gyergyói Hoki Klub), Dézsi Bence (Titánok), Bodó Chris­topher (UTE), Sági Martin (FTC-Telekom), Benk András (UTE), Szabad Kevin (UTE), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (MAC HKB Újbuda), Kreisz Brúnó (MAC HKB Újbuda), Majoross Barnabás (MAC HKB Újbuda), Terbócs István (MAC HKB Újbuda), Tóth Richárd (FTC-Telekom), Vincze Péter (UTE).HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

Nem tudták megmenteni a Békénybe esett kislány életét

A kórházban sem tudták megmenteni annak a gyergyószentmiklósi kislánynak az életét, aki ma a Békény-patakba esett. Az alig hétéves gyermeket Gyergyószentmiklós és Gyergyóalfalu között...

A „magyar” zászlókat kell eltávolítani a székelyudvarhelyi polgármester irodájából

A Bukaresti Táblabíróság szerdán kimondott jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a piros-fehér-zöld zászlókat a székelyudvarhelyi városháza polgármesteri irodájából, tanácsterméből és valamennyi helyről, ahol...

Őrző-védő cég segítségével szorítanák vissza a kukázást Csíkszeredában

Csíkszeredában ezután őrző-védő cég segít a kukázás visszaszorításában, és arra kérik a lakosságot: legyen partner e törekvésben – írja szerkesztőségünkben eljuttatott közös közleményében a...

Legfrissebb