Konrád Judit a menedzser

Sajtótájékoztató keretében jelentette be tegnap Borboly Csaba megyeelnök, hogy dr. Kon­rád Judit lesz a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere. Az ünnepélyes bejelentés után elhangzott: a megyeszékhely egyre közelebb van ahhoz, hogy regionális kórházzal rendelkezzen.

Dr. Konrád Judit és Borboly Csaba. Véget ért a megbízás, jöhet a teljes körű igazgatói munkakör Fotó: László F. Csaba

Tegnap óta már nemcsak megbízott, hanem sikerrel bevizsgázott menedzsere van a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak dr. Konrád Judit személyében. Borboly Csaba megyeelnök köszöntőjében méltatta az új kórházigazgató ily módon lezárult ideiglenes menedzseri tevékenységét, és kitért arra is, hogy számos további fejlesztést terveznek a közeljövőben.
– A személyzet bővítésére, új laboratóriumok létrehozására, és csapatmunkára lesz szükség ahhoz, hogy elérjük a fő célunkat: a regionális klinikává válást. Ehhez természetesen az ellátás minőségének javítása is hozzátartozik – fogalmazott Borboly Csaba.
Dr. Konrád Judit elmondta: a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fejlődése nem a napokban kezdődött el, és a korábbi középtávú célok immár rövid távúakká váltak. Kiemelte: egy év munka után létrejött a kutatóintézet, és a mágneses rezonancia (MRI) közelgő beszerzése is nagyban hozzájárulhat az intézmény fejlődéséhez.
– A továbbiakban is modern felszerelésekkel bővítjük majd az osztályokat. Azon dolgozunk, hogy 2-es kategóriájú klinikai kórházzá váljunk, és a Minőség mindenekfelett szlogenünknek eleget tegyünk – fogalmazott az igazgató.

Keresztes Bea