Jövőre strand nyílik Korondon

Már állnak az épületek

Tavaly ősszel kezdődött a munka Korond határában, az egykori Árcsó fürdő közelében szabadtéri medencéket építenek. A sportbázisnak elsődleges haszonélvezői a helyi diákok lesznek, azonban a közösség javát is szolgálja majd a beruházás, ahol a medencék mellett sportpályák és játszótér is helyet kap majd.

Sikerült befejezni a földmunkák nagy részét az elmúlt ősszel, jelenleg a melléképületek, kiszolgálóépületek befejezésén dolgoznak a kivitelező vállalat munkatársai – avatott be a részletekbe Katona Mihály, Korond község polgármestere.
Elmondta, a munkálatok jó ütemben haladnak, amint az időjárás jobbra fordul, elkezdik a sportbázis, ezen belül a tervekben szereplő játszótér, szabadtéri pályák kialakítását.
– Mikor ezzel elkészülnek, a legvégén építik meg a medencéket – fogalmazott az elöljáró.
Mint ismert, Korond község önkormányzata sikeresen pályázott az Országos Fejlesztési Alapnál iskolai infrastruktúra építésére és bővítésére, így a sportbázis elsődleges haszonélvezői a korondi diákok lesznek. A tanulók jövőtől úszni is tanulhatnak a tornaórák keretében, mellettük a község lakosainak javát is szolgálja majd az új létesítmény.
Katona Mihály elmondta, a beruházás teljes értéke meghaladja az 5 636 000 lejt áfával együtt, amelyből a vissza nem térítendő támogatás 5 285 000 lej. A tervek szerint két medence, egy kisebb gyerekmedence és egy nagyobb, úszásra alkalmas medence épül majd. Az elöljáró hozzáfűzte, ez a beruházás a turizmus szempontjából is előnyös lesz a község lakosai számára, hiszen úgy tervezték meg a medencéket, hogy idővel akár téliesíteni, befödni is lehessen azokat. Amennyiben a munkálatok jó ütemben haladnak, a szabadtéri medencék átadását már jövő év tavaszán megejthetik, így a következő strandszezonban Korondon is lehet majd fürdeni.

Hadnagy Éva