Jövő héttől benyújthatók a lakásigénylési iratcsomók

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala április 6. és 16. között fogadja a beiratkozási dossziékat azon fiataloktól, akik lakást bérelnének az Országos Lakásügynökség (ANL) által épített tömbházakban – közölte lapunkkal a csíkszeredai önkormányzat.

HN-információ
A közlemény szerint az igénylőknek három kizáró jellegű feltételnek kell megfelelniük. Csíkszeredában a 2016/165-ös számú határozat képezi az állami ügynökség által épített tömbházlakások bérbe adásának jogalapját, összhangban az 1998/152-es számú törvénnyel – áll a polgármesteri hivatal által kibocsátott felhívásban. Fontos tudni, hogy a kérvényező 18–35 év közötti személy lehet, neki és a vele ugyanazon háztartásban lakóknak nem volt és nem lehet tulajdonukban lakás, nem lehetnek bérlői állami és helyhatósági tulajdonú lakásnak, továbbá a kérvényezőknek csíkszeredai munkahellyel kell rendelkezniük. Az igénylő a kérvényezés pillanatában legfeljebb 35 éves lehet, de ezen felül 36 hónapon át még bérelheti az ANL-s lakást – szögezték le a közleményben.
Az iratcsomókat április 6–16. között a polgármesteri hivatal 44-es számú irodájában adhatják le munkanapokon 9–13 óra között. Az igénylés leadását követően a kérvényezők várólistára kerülnek, és pontrendszer alapján juthatnak kedvezményes áron bérelhető lakáshoz. Bővebb információkat és a szükséges iratok listáját a városháza honlapján (www.szereda.ro) a Hírek között találják meg az érdeklődők.