Jótékonysági garázsvásár

A mögöttük álló csengettyű felújítására gyűjtenek a garázsvásáron a Békény utca lakói FOTÓ: BARABÁS-PÁL HAJNALKA

Jótékonysági garázsvásárt tartanak szombaton Gyergyószentmiklóson a Békény utcában. Több ott élő család azért fogott össze, hogy a befolyó összegből támogassák az alszegi csengettyű javítási munkálatait.

Szombaton reggel kilenc órától kezdődik és egész délutánig tart majd a jótékonysági garázsvásár több Békény utcai portán. Jótékonysági céllal árulják fölöslegessé vált holmijaikat az ott lakó családok.
– Van a Békény utcának egy öröksége, az alszegi csengettyű. Javításra szorult a tetőszerkezete, ennek szeretnénk szentelni a hétvégi garázsvásárunkat – ismertette az egyik kezdeményező, Kozma Tünde.
Mint mondta, az utcában a 49-es házszámtól egészen a csengettyűig több, narancssárga léggömbbel megjelölt udvaron lehet majd vásárolgatni. Nem minden családnál lesz vásár, hiszen segítenek is egymásnak a mozgalmasnak remélt napon. Gyerek- és felnőttruhák, játékok, komposztföld biztosan kapható lesz, illetve egyebek is, amik kikerülnek a háztartásokból.
– Van még egy másik célunk is a garázsvásárral, az hogy tudatosabb vásárlásra szólítsuk az embereket. Így tehetünk a kevesebb szemét keletkezése érdekében, hogy nem mindig új holmikat vásárolunk – mutatott rá a kezdeményező.
Többen licitet is hirdettek, a közösségi oldalon ajánlottak fel eladásra különböző tárgyakat szintén jótékony céllal. Könyvcsomag, falióra, virágkompozíció is van már a felajánlott tárgyak között, az árverés szombat reggelig zajlik ezekre. A szervezők azt remélik, más városlakók is csatlakoznak a kezdeményezéshez és ajánlanak fel licittárgyakat.
Ezenkívül a szervezők adományládákat fognak kihelyezni minden portára, hogy aki nem vásárol, de szívesen hozzájárulna a javítás költségeihez, az megtehesse. Az árverésből és a vásáron befolyó összeget átadják a csengettyűt gondozó Szent István-plébániának a javítás költségeinek fedezésére.

Barabás-Pál Hajnalka