Jogtalanul autót vezető személyt füleltek le a székelyudvarhelyi helyi rendőrök

Fotó: Facebook- Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség

Feltartóztattak egy bevont jogosítvánnyal közlekedő autóvezetőt szerdán a székelyudvarhelyi helyi rendőrség munkatársai.

Az intézmény közleménye szerint május 5-én járőrszolgálat teljesítése közben, a II. Rákóczi Ferenc utcán haladva a helyi rendőrök beazonosítottak egy gépjárművet, amely vezetőjének – a birtokukba került információk szerint – korábban bevonták a jogosítványát egy bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

A helyi rendőrök munkatársai megállították a járművet és igazoltatták annak vezetőjét, aki semmilyen iratot nem tudott felmutatni. A helyi rendőrök értesítették az esetről az országos rendőrség közlekedési osztályát, és helyszínre érkezésükig biztosították a helyszínt.

Mivel az eset bűncselekménynek minősül, a belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó rendőrség átvette az ügy kivizsgálását. A helyi rendőrség ugyanakkor azzal a kéréssel fordul a lakossághoz, hogy ha bármilyen, a közösséget érintő veszélyt, fenyegetést észlelnek, azonnal hívják a 112-es segélyhívó számot vagy tárcsázzák a helyi rendőrség diszpécserszolgálatát a 0266–210210-es telefonszámon.

Hadnagy Éva