2021. május 7, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Javítana az FK, őrizné helyét az SZFC és a Vasas Femina

Nehéz mérkőzés vár az FK Csíkszeredára, székely rangadót vív a Székelyudvarhelyi FC, míg a Vasas Femina pont nélküli csapatot lát vendégül, az Elit Ligában pedig a második fordulót rendezik – röviden így foglalható össze az országos bajnokságokban szereplő Hargita megyei labdarúgócsapatok hét végi programja. Csíkszeredában háromszor is megmérkőzik az FK a Temesvári Polival.

Minden, az országos baj­nokságokban szereplő Hargita megyei lab­da­rúgócsapat holnap vívja a soron következő mérkőzését, közülük csak egy nem lesz pályaválasztó. Csíkszeredában három, Szé­kely­udvarhelyen egy mérkőzést rendeznek.

Székely rangadó lesz a 3. Liga 5. csoportjának negyedik fordulójában: a Kézdivásárhelyi KSE a Székelyudvarhelyi FC-t fogadja. A vendégek hat ponttal a második, a hazaiak négy ponttal az ötödik helyen állnak, s noha a játékosállományt tekintve a csoportgyőzelemre a Brassói Coronának van a legnagyobb esélye, jó lenne, ha nem maradna le az SZFC a barcaságiaktól a tabellán. Az SZFC két brassói csapatot győzött le a 2020/2021-es bajnoki idényben és a CSO Plopeni-től szenvedett vereséget, míg a KSE a Sepsi OSK fiókcsapata ellen nyert, kikapott a Coronától és gól nélküli döntetlennel zárt a barcarozsnyóiak ellen. Az SZFC tehát a hét végi fordulót követően is megőrizné a második helyét a tabellán, ehhez viszont mindhárom pontra szüksége van a csapatnak.

A másik székelyudvarhelyi csapat, a Vasas Femina csak gyengébb gólarányának köszönhetően harmadik a női 1. Ligában. Az udvarhelyiek eddig mindhárom meccsüket megnyerték, holnapi ellenfelük viszont még nem szerzett pontot az új idényben. A Konstancai Selena elleni siker akár listavezetői helyet is érhet a Vasas Feminának, hiszen a másik két százszázalékos csapat, a Kisbecskereki Fortuna és a Kolozsvári Universitatea Olimpia egymás ellen játszik holnap, és amennyiben nem jut dűlőre a két gárda, a székelyudvarhelyi lányok az élre ugorhatnak.

Holnap az FK Csíkszereda a Temesvári ASU Politehnica ellen három meccset is játszik. Elsőként a felnőttek a 2. Liga 5. fordulója keretében játszanak 11 órától, a szurkolók ezúttal is az Erdélyi Magyar Televízióban vagy a csíki klub YouTube-csatornáján, valamint közösségi oldalán követhetik a találkozót. Természetesen a szokásos helyre is várja a klub a szurkolóit (a nyugati lelátó mögötti részre), ahonnan amellett, hogy jól látható a meccs, a drukkolást is hallják a játékosok. Valentin Suciu csapatának fontos volna a győzelem, hiszen hazai környezetben bajnoki meccsen az idén még nem nyert, mi több, az FK Csíkszereda vendéglátóként tavaly november 13-án a Resicabányai MSK ellen (1–0) aratta utolsó sikerét! Nem lesz viszont könnyű a holnapi mér­kőzés a csíkiak számára, hiszen öt forduló után az ASU Poli meccsveszteség nélkül a második a tabellán, mi több, a bánságiak kapták eddig a legkevesebb gólt az idei pontvadászatban, igaz, a csatáraik nem voltak túlk eredményesek, hiszen lőtt góljaik száma megegyezik a csíki csapatéval, viszont az FK egy meccsel kevesebbet játszott a temesváriaknál.

S hogy teljes legyen a bánsági invázió Csíkszeredában, az FK két Elit ligás csapata holnap a Márton Áron Gimnázium mögötti műgyepes pályán a Temesvári ASU Poli U19-es és U17-es gárdáit fogadja.

A műsor

1. Liga, a 6. forduló műsora: ma: Universitatea Craiova – Politehnica Iași (21); holnap: Sepsiszentgyörgyi OSK – FC Argeș Pitești (15.30), Astra Giurgiu – FC Voluntari (18), Bukaresti FCSB – Bukaresti Dinamo (21); vasárnap: FC Botoșani – Chindia Târgoviște (13.30), Medgyesi Gaz Metan – Nagyszebeni FC Hermannstadt (18.30), Konstancai Viitorul – Kolozsvári CFR (21.30); hétfő: Aradi UTA – Academica Clinceni(21).

2. Liga, a 6. forduló műsora: ma: Rapid – Concordia Chiajna (18); holnap: Konstancai Farul – Bukaresti Metaloglobus (11), Resicabánya – Unirea Slobozia (11), Temesvári Ripensia – Gloria Buzău (11), FK Csíkszereda – Temesvári ASU Politehnica (11), Dunărea Călărași – Bákói Aerostar (11), Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Petrolul Ploiești (11), Lénárdfalvi Comuna – U Craiova 1948 (13); hétfő: Kolozsvári Universitatea – Pandurii Lignitul Târgu Jiu (18); kedd: CS Mioveni – Turris-Oltul Turnu Măgurele (19.30).

3. Liga, 5. csoport, a 4. forduló műsora: ma: Astra II. Giurgiu – Brassói SR Municipal (15), Brassói Kids Tâmpa – CSO Plopeni (15), Brassói Corona – Sepsiszentgyörgyi OSK II. (15); holnap: Kézdivásárhelyi KSE – Székelyudvarhelyi FC (15), CS Blejoi – Barcarozsnyói Olimpic Cetate (15).

Elit Liga, Nyugati csoport, 2. forduló: holnap: U19: FK Csíkszereda – Temesvári ASU Politehnica (12); U17: FK Csíkszereda – Temesvári ASU Politehnica (14).

Női 1. Liga, a 4. fordulóban: holnap: Székelyudvarhelyi Vasas Femina – Konstancai SN Selena (11).


Előző cikkÉrzéki foci és tánc
Következő cikkTe koronás vagy!

Kapcsolódó cikkek:

Új lemez – új dimenzió

Megjelent az Ineffable zenekar második albuma, amelynek címe New Dimension. A 2016-ban alakult, fiatalokból álló, csíki zenekar kezdetben helyi, kis kávézókban lépett fel, majd...

Az erdélyi magyar iskolák kevésbé zsúfoltak és jobban felszereltek, mint a romániai átlag

Az Erdélystat.ro portál az Országos Statisztikai Intézet (INS) iskolai infrastruktúrára vonatkozó, a 2018-2019-es tanévben végzett felmérésének és a magyar iskolákban végzett saját 2019-es felmérésének...

Csupán negyvenezer nyugdíjas kap üdülési utalványt idén

Románia mintegy ötmillió nyugdíjasából csak negyvenezren kapnak üdülőjegyet valamely fürdőhelyiségbe 2021-ben – jelentette be szerdán a Fürdőturisztikai Munkáltatói Szövetség (OPTB) elnöke. Nicu Rădulescu azt mondta:...

Legfrissebb