Hirdetés

Játék nélkül búcsúzott a címvédő

Egy technikai malőr miatt az FK Székelyudvarhely U19-es csapata nem léphetett pályára az ifjúsági Román Kupa szombati negyeddöntőjén, így címvédőként idő előtt búcsúznia kellett a kupasorozattól.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Játék nélkül búcsúzott a címvédő
A címvédő nem léphet pályára a végjátékban Fotó: FK Székelyudvarhely

Három székelyföldi együttes részvételével a negyeddöntőkkel rajtolt el Karácsonkőn, szombaton az U19-es korosztályú teremlabdarúgó Román Kupa végső szakasza. Azt már előre lehetett tudni, hogy a háromból egyikük biztosan búcsúra kényszerül, mint ahogy azt is tudni lehetett, hogy egy székely gárda biztosan ott lesz a legjobb négy között.

Miközben a Marosvásárhelyi VSK 5–3 arányban jutott túl a Temesvári CFR együttesén, a Kézdivásárhelyi SE – Futsal Klub Székelyudvarhely találkozó játék nélkül 5–0-s kézdivásárhelyi győzelemmel végződött.
Az történt ugyanis, hogy az udvarhelyiek rossz játékoskönyveket vittek magukkal (az ifik helyett a felnőttekét), és ez csak a mérkőzés előtt derült ki.

– Hosszú ideje mindig én intéztem ezt, sosem volt gond. Visszaütött az, hogy az edzői munka mellett az adminisztratív dolgokkal is nekem kell foglalkoznom. De ez nem mentség, nem vitás, én voltam figyelmetlen – nyilatkozta letörve Jakab Zoltán vezetőedző. Elmondta, mindent megpróbáltak, hogy korrigálják a hibát. Udvarhelyről beszkennelték a játékosok könyveit, orvosi pecséttel, ezt a torna szervezőbizottsága, a Román Labdarúgó-szövetség illetékesei el is fogadták, a kézdivásárhelyi klub is mindenre rábólintott, csak hogy lehessen játszani, a játékvezetők azonban – szigorúan kötődve a szabályokhoz – nem fogadták el a kompromisszumos helyzetet, és nem engedélyezték a mérkőzés lejátszását.

A torna elődöntőit vasárnap délután játsszák a Marosvásárhelyi VSK a Viitorul Dărăbani elleni, a Kézdivásárhelyi SE pedig a házigazda Ceahlăul Karácsonkő ellen. A döntőt hétfőn 16 órától rendezik.

Teremlabdarúgó U19-es Románia Kupa, negyeddöntők
Marosvásárhelyi VSK – Temesvári CFR 5–3
Viitorul Dărăbani – Fortius Bodzavásár 8–3
Ceahlăul Karácsonkő – Știința U Craiova 16–4
FK Székelyudvarhely – Kézdivásárhelyi SE 0–5



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!