Ismét beköltözik a falu a városba

Fotó: László F. Csaba

Két év kihagyás után ismét beköltözik a falu a városba. Legfőképp a gyerekeket várják, de mindenki mást várnak a szervezők a nyolcadik Falu a városban eseményre. A részvétel ingyenes, a különböző foglalkozásokon szombaton és vasárnap is részt vehetnek a látogatók.

Nyolcadik alkalommal költözik be a falu a városba: szombaton és vasárnap az állatoké a főszerep Csíkszeredában. Mindkét nap reggel 10 órától egészen este 6 óráig lehetősége van mindenkinek felkeresni a Hargita Megyei Fiatal Gazdák Egyesülete által szervezett Falu a városban elnevezésű eseményt, ahol különféle állatokat ismerhetnek meg, illetve számos foglalkozáson is részt vehetnek a Talentum Egyesület jóvoltából. Az esemény helyszíne nem változott, az Óceán üzlettel szembeni zöldövezetben lesz.
– Két olyan év eltelt már, amelyben nem volt lehetőség a járvány miatt megszervezni ezt az eseményt. Nem az a cél, hogy minden évben valami új dolgot találjunk ki, hisz maga a rendezvény, az állatok, a hangulat nagyon sok embernek új lesz. Továbbra is szeretnénk a falut közelebb hozni a városi emberekhez – mondta Haschi András, szervező.
A szervezők nagyon sok gyerekfoglalkozással készülnek, a belépő ingyenes, faluta vásárlásával pedig egy jelképes összegért lehet majd fogyasztani akár almalevet vagy túrós puliszkát is. A Falu a városban rendezvényen többféle háztáji haszonállattal is megismerkedhetnek az érdeklődők: lesznek szárnyasok, nyulak és lesz kecske, szarvasmarha, ló, póni, egyszóval minden, falun élő állat. Különböző mezőgazdasági gépeket is megtekinthetnek a látogatók, illetve nem marad el a helyi és hagyományos termékek vására sem.

Sz. D. O.

: an accessible web community