Indulhatnak a vb-n

A siófoki siker Eb- és vb-részvételt jelent Fotó: Kovács Andrea

Első helyezést értek el a World Cham­pi­onship kvalifikációján a gyer­gyó­szentmiklósi táncosok. Az eredményeknek köszönhetően a Brill Dance csapata indulhat az Európa- és a világbajnokságon is.

Sikerekkel tértek haza a gyergyószentmiklósi táncosok a Si­ó­fokon tartott vb- és Eb-kvalifikációs versenyről. A hiphop kategóriában indult felnőttválogatott a maximális ötvenből 42,8 pontot ért el, ez pedig azt jelenti, hogy mind a világbajnokságon, mind pedig az Európa- bajnokságon is indulhatnak a táncosok – tájékoztatta lapunkat Kovács Andrea, a Brill Dance csoport oktatója.
Kovács Andrea ugyanakkor közölte, szeptember végén Horvátországban tartják az ifjúsági Európa-bajnokságot, majd novem­ber közepén Cipruson a felnőtt világbajnokságot, mindkét eseményen jelen lesznek a gyergyószentmiklósi táncosok.
Nem ez az első sikere a Brill Dance-nek, hiszen három éve a horvátországi világbajnokságon is indult a csapat, akkor kategóriájukban a harmadik helyen zártak a gyergyószentmiklósi táncosok. Kovács Andrea reméli, hogy egy sikeres felkészülést követően az idén is dobogón zár majd a csapat, de szeretnének jobb helyezést elérni, mint három éve.

Fórika Dóra

: an accessible web community