Indul az asztalitenisz BL új idénye

Holnap indul a harc. Ismertették a részleteket | Fotó: Hodgyai István

Holnap kezdődnek az asztalitenisz Bajnokok Ligájának első csoportkörének küzdelmei, az udvarhelyi tornán a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK német, olasz és cseh ellenfelekkel játszik a sétatéri sportcsarnokban.

Álmában sem gondolt arra, hogy valaha megtörténhet az a csoda, hogy a székelyudvarhelyi asztalitenisz-csapat többségében saját nevelésű játékosokkal szerepeljen a kontinens legrangosabb kupasorozatában, a Bajnokok Ligájában. Ezt György István, a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK csapatvezetője mondta a klub tegnapi tájékoztatóján, melyet Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármester és Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke társaságában tartottak tegnap délben. Az eseményen jelen volt Sebastian Loso, a klub alapemberének számító svéd idegenlégiós, illetve az ISK-SZAK saját nevelésű és a keretben újoncnak számító Sánduly Levente.
Az udvarhelyi asztaliteniszezők tegnap második idényüket kezdik meg a legrangosabb európai kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában, továbbá Székelyudvarhely másodszor is megkapta az egyik kvartett tornájának rendezési jogát.
– Ez két dolgot jelent, mindkettőre büszkék vagyunk. Az egyik, hogy ott vagyunk Európa legjobbjai között, a másik, hogy olyan feltételeket tudunk biztosítani, hogy az európai szakszövetség ne gondolkozzon sokat, kinek adja a rendezési jogot – tudatta György István.
Túlzás nélkül állítható, hogy a világ legjobbjai jönnek Udvarhelyre, a német TTC Neu Ulm színeiben jelen lesz a világranglista első tíz játékosából legalább három, eljön a második számú kiírást, az Európa Kupát megnyerő olasz, Apuania Carrara Tennistavolo csapata, a negyedik részt vevő pedig a cseh TTTC Ostrava csapata.
Az udvarhelyiek Sebastian Losót, Filimon Luciant, továbbá a román, olasz és angol bajnoki címmel is rendelkező György Szilárdot indítják harcba, illetve olyan saját nevelésű játékosokat, mint Tamás Szabolcs és Sánduly Levente.
– Azt hiszem, jó móka lesz, legalábbis remélem – nevetett Sebastian Loso, majd komolyabbra fordítva a szót, megjegyezte, hogy az udvarhelyi csapat tavaly bontogatta szárnyait a Bajnokok Ligájában, és bár játszottak már erős csapatok ellen, ez már egy magasabb szint, komolyabb kihívás. – Örülök, hogy ennek a klubnak a játékosa lehetek, jó a hangulat nálunk, egységes csapat vagyunk, együtt harcolunk, szeretek itt játszani – fűzte hozzá a svéd asztaliteniszező.
A keret legfiatalabb tagja, az alig 21 éves Sánduly Levente számára nagy élményt jelent, hogy egy ilyen nívós tornán indulhat.
– Ha az edző úgy dönt, hogy ott lehetek a kezdő csapatban, örülni fogok, hogy jutott nekem egy ilyen szerep, és maximálisan ki fogom használni – fogalmazott Sánduly.
Az udvarhelyi tornán naponta két mérkőzést rendeznek a városi sportcsarnokban, holnap 11 órától a német Neu Ulm kezd a cseh Ostrava ellen, 14 órától pedig az udvarhelyiek az olasz Apuania Carrara Tennistavolo ellen állnak asztalhoz.

Szász Csaba

: an accessible web community