Indul a pontvadászat a harmadosztályban

Tordai Tamás, a végzős diák és kezdő profi Fotó: SzFC

Augusztus utolsó hétvégéjén rajtol a pontvadászat a hazai férfi labdarúgó harmadosztályban, de kezdődnek a küzdelmek a női első és másodosztályban is. A csíkiak hazai pályán, az udvarhelyiek idegenben kezdenek.

Ma délután 6 órától az FK Csíkszereda II. – Ceahlăul Piatra Neamţ előrehozott mérkőzéssel megkezdődik a pontvadászat a hazai 3. Liga első csoportjában. Korábban már megírtuk, hogy az FK újonc farmcsapatát elkülönítették a többi székelyföldi együttestől, és a 1-es számú észak-moldvai csoportba sorolták, így ezen a szinten a csíki fiúk kimaradnak a székely rangadókból.
A Székelyudvarhelyi FC, a Sepsi OSK II és a Kézdivásárhelyi SE társaságában az 5-ös számú csoportba került, számukra a küzdelmek szombaton 18 órától kezdődnek. A bajnokság első játéknapján az udvarhelyiek a CS Blejoi otthonába látogatnak, a Sepsi OSK fiókcsapata a Barcarozsnyói Olimpic együttesét fogadja, a kézdivásárhelyiek pedig a Zernyesti Olimpic játékosait látják vendégül.
Tordai Tamás személyében az SZFC kedden mutatta be legutóbbi igazolását.
– Tamás egy nagyon komoly, szorgalmas srác, aki az életét a focira tette fel, és szerencsés csillagzat alatt született, hisz fiatalkora ellenére nagyon jó fizikai adottságokkal rendelkezik és a labdával is jól bánik – közölte László Zsolt csapatmenedzser, köszönetet mondva Kis Lajos és Bartos László edzőknek, akik eddig segítették a fejlődését.
A középiskolai tanulmányaival csak jövőben végző, alig 18 éves Tordai élete első professzionális szerződését írta alá, amikor két évre kötelezte el magát az udvarhelyi klubnál.
Az udvarhelyi csapat Gabriel Rădulescu személyében új vezetőedzővel, Daniel Paul Harnagea csatlakozását követően új kapusedzővel, és teljesen megújult, megfiatalított kerettel vág neki a bajnokságnak. A felkészülési időszakban sorra mutatták be új igazolásaikat, többen is a szakmai stáb javaslatára döntöttek Udvarhely mellett. Az SZFC célkitűzése az új idényben, hogy az alapszakaszt követően ott legyen a rájátszás felsőházában.

A lányok is színre lépnek

Augusztus utolsó hétvégéjén a női bajnokságban is elindul a pontvadászat, az élvonalban a mai, Bukaresti Carmen – Banat Girls előrehozott találkozóval kezdődnek a küzdelmek, holnap 11 órától az újonc FK Csíkszereda az Alexandria együttesét fogadja, a Vasas Femina pedig idegenben, a Bukaresti Fair Play otthonában lép pályára. Az első játéknapot követően két hétig szünetel az első osztályos bajnokság, hogy szep­tember 11-én, a második játéknapon a Vasas Femina – FK Csíkszereda székely rangadóval folytatódjon a pontvadászat.
Vasárnap a másodosztály két csoportjában is színre lépnek a csapatok, az FK feljutásával a női 2. Ligában egyedül a Vasas Femina fiókcsapata képviseli Székelyföldet. Az udvarhelyi lányok rögtön egy érdekesnek ígérkező találkozón indulnak harcba, vasárnap 11 órától a bukaresti FCSB otthonában kezdenek.

Szász Csaba

: an accessible web community