2022. október 5, szerda.
Hirdetés : an accessible web community

Illusztris vendégek tapsoltak a sikernek

Négy romániai és három magyar csapat volt érdekelt a labdarúgó UEFA Konferencia Liga második selejtezőkörében. Az új sepsiszentgyörgyi stadionban Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnökének jelenlétében az OSK hátrányból nyert kettővel.

Illusztris vendégek érkeztek Sepsiszentgyörgyre, ahol a Sepsi OSK az Olimpija Ljubljanát fogadta a labdarúgó Konferencia Liga második selejtezőkörében. A lelátón volt ugyanis Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, akit hatalmas ováció fogadott, de ott volt Németh Zsolt, Potápi Árpád és Varga Judit is. Nem beszélve Gera Zoltánról, a magyar U21-es válogatott szövetségi kapitányáról, vagy épp Marco Rossiról, a kapitányról. A romániai politikai elitet Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, illetve Novák Károly Eduárd sportminiszter képviselte. De érkeztek vendégek Topolyáról, illetve Dunaszerdahelyről is.
A találkozót az Ismerős Arcok Nélküled című száma indította, amelyet követően csak úgy zúgott a Ria-Ria, Hungária! a háromszéki új stadionban, ahol első ízben rendeztek nemzetközi kupameccset. A Sepsi viszont pocsékul indította a találkozót, hiszen a negyedik percben máris hátrányba került a szlovén csapattal szembe. A folytatásra a háromszékiek összekapták magukat, és végére három góllal terhelték a szlovénokat, úgy, hogy közben egy büntetőt is kihagytak. A Sepsi kétgólos előnnyel várhatja a szlovéniai visszavágót, és a két csapat közti tudáskülönbséget figyelembe véve Bergodi alakulatának nem szabadna kicsússzon a kezéből a továbbjutás.
A román sajtó viszont ezúttal is „kitett magáért”. Ámulva figyelték, hogy Orbán Viktort mekkora tisztelet övezi, illetve a nézettségi mutatók mögé bújva igyekeztek magyarázni, hogy a meccset miért nem tűzte műsorára egyetlen sportcsatorna sem, hogy majd azon legyenek felháborodva, hogy a YouTube csatornán az OSK magyarul közvetítette a meccset.
A romániai csapatok közül a Kolozsvári CFR pocsék játékkal 3–0-val küldte haza andorrai ellenfelét, míg a FCSB megégett Grúziában, akárcsak a Bálint László György által vezényelt Craiova Albániában. Igaz, utóbbiak legalább nem kaptak ki.
A magyar gárdák közül fennállása első nemzetközi meccsét Almatyban behúzta a Kisvárda, míg a MOL Fehérvár hátrányból ütötte ki a Gabalat. A Puskás Akadémia viszont csúnyán megégett Portugáliában.

UEFA Konferencia Liga

2. selejtező, odavágó: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Olimpija Ljubljana 3–1 (1–1) /Stefanescu (45+2.), Paun (84.), Karamatic (90+3. – öngól), illetve Saslar (4.)/; Kolozsvári CFR – Inter Club d’Escaldes (andorrai) 3–0 (2–0) /Betancor (6.), Debuljuh (38.), Feher (84. – öngól)/; Saburtalo (grúz) – FCSB 1–0 (1–0) /Nonikashvili (41.)/; Vllaznia (albn) – CSU Craiova 1–1 (0–1) /Hoxhaj (51.), illetve Andrei (45+1.)/; Kairat Almati (kazah) – Kisvárda 0–1 (0–0) /Asani (82.)/; MOL Fehérvár FC – Gabala SC (azeri) 4–1 (1–1) /Kodro (30., 75.), Rus (67.), Zivzivadze (90.), illetve Schorr (16.)/; Vitória Guimaraes (portugál) – Puskás Akadémia FC 3–0 (2–0) /Lameiras (4.), T. Silva (39.), A. Silva (65.)/.

Darvas Attila

TOVÁBBI CIKKEK:

Videó – Székelyföld Magazin 2022. október 4.

Mai adásunkban Alcsíkról hoztunk Önöknek néhány érdekes témát. Ilyen például a III.Székely-ló mustra, a VI. Alcsíki néptánctalálkozó és a „Csinód és Egerszék fejlődési lehetőségei”...

Állásfoglalásban áll ki minisztere mellett az RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség parlamenti csoportja elítéli és alaptalannak tartja a Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter ellen indított félretájékoztató kampányt, amely...

Sürgős kérdésekről határozott a megyei önkormányzat

Többek között az épületek energiahatékonyabbá tételére irányuló európai uniós pályázatok lehívásáról döntött keddi, online tartott rendkívüli ülésén Hargita Megye Tanácsa. Tizenhárom napirendi pontot tárgyalt...

Legfrissebb