Illegálisan hulladékot szállító járműveket és tartalmukat foglalták le

Fotó: Hargita Megyei Környezetőrség/Facebook

Törvénytelenül begyűjtött hulladékot, valamint az azt szállító két járművet foglalt le a Hargita Megyei Környezetőrség és a megyei rendőrség közös akciójában egy lakossági bejelentés nyomán Kászonújfaluban.

Egy lomtalanítási akció alkalmával történő törvénytelen hulladékgyűjtésről és szállításról szóló panasz kapcsán a Hargita Megyei Környezetőrség kérte a Hargita Megyei Rendőrség támogatását a panasz tárgyát képező gépjármű, illetve bármilyen más illegális hulladékszállítással gyanúsított gépjármű azonosításában és leállításában – írta közösségi oldalán a környezetőrség.

Kedden a rendőrség azonosított és le is állított két gépjárművet, amelyeket törvénytelen, veszélyes és nem veszélyes hulladékszállításra használtak.

A környezetbiztosok elrendelték, hogy a nem veszélyes hulladékokat szakcéghez szállítsák, és a pénzbírság mellett, a törvény által meghatározott kiegészítő büntetést is kiróttak: a szállításra használt gépjárműveket elkobozták. A veszélyes hulladékok a rendőrség által folytatott nyomozás tárgyát fogják képezni.

HN-információ