Ifjúsági rapid sakkverseny

Gyergyóalfaluban hagyománya van a sakk oktatásának | Fotó: archív

Idén is megszervezi népszerű ifjúsági sakkversenyét az Alfalvi Fiatalokért Egyesület és a Sövér Elek Szakközépiskola. A holnapi megmérettetésre közel hatvan versenyzőt várnak, hogy megtapasztalhassák a személyes találkozást és a játék izgalmát Gyergyóalfaluban. A településen újraindulnak a sakk-körök, ahová kezdőket is várnak.

Gyergyóalfaluban hét éve létezik sakkoktatás: ugyanennyi ideje versenyeket is szerveznek, ahol kezdő és haladó játékosok találkozhatnak és rapid verseny keretében mérhetik össze tudásukat, felkészültségüket.
A versenyre hatvan fiatal jelentkezett Hargita és Maros megyei településekről, közülük húszan leigazolt játékosok, a Marosvásárhelyi Iskolás Sportklub, valamint a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub tagjai.
Tavaly online versenyre volt csak lehetőség a járvány miatt, akkor távolabbi megyékből, valamint határon túlról is jelentkeztek versenyzők. Idén megtapasztalhatják a játék izgalmát, a személyes találkozások, ismerkedések élményét – fogalmazott Kiss Arnold szervező, sakkoktató.
Hozzátette: októbertől ismét elindulnak a sakk-körök, délutáni foglalkozásként a Sövér Elek Szakközépiskolában, ahová várják a haladó csoport tagjait, de a kezdőket is, akik most ismerkednének az alapokkal.
A Magyar Sakkszövetség lehetőséget ad arra, hogy használjuk online platformjait, így hibrid oktatási munka folyik a szakkörökön. – Gyergyószentmiklóson is elindult egy kezdeményezés, Székelyudvarhelyen is népszerűek a tevékenységek, így bízom benne, hogy negyedévenként tudunk rangos versenyeket szervezni a megyében – mondta Kiss Arnold.
A sakkverseny holnap délelőtt tíz órától kezdődik az iskola dísztermében, a díjazás U8, U10, U12, U14 és U18-as kategóriákban történik.
A megmérettetésen részt vesznek a gyergyóalfalvi Kiss Abigél és Kiss Hanna, akik nemzetközi versenyeken, Európa-bajnokságon kiemelkedő eredményeket értek el.

Boncina-Székely Szidónia

: an accessible web community