2021. június 18, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Ifjúsági kézilabda: Zárták az idényt a csíkiak

Az elődöntő jelentette a végállomást a Csíkszeredai VSK ifjúsági lány kézilabdásai számára. Mindkét csapat tisztességgel helytállt. Az ifi II-esek Temesváron, míg az ifi III-asok Bodzavásáron zárták az idényt.

Véget ért az ifi II-es és az ifi III-as bajnoki idény a Csíkszeredai VSK lány kézilabdacsapatai számára.

„Kisípolt továbbjutás”

Az ifi III-as alakulat csont nélkül jutott az elődöntő tornára, amelyet Bodzavásáron rendeztek meg. Ezen korosztálynak egy tornán dőlt el a továbbjutás sorsa és a négyes csoportból az első két helyezett léphetett tovább az országos döntőbe. „Fizikálisan és mentálisan is megerőltető tornát tudhat maga mögött a csapat, hiszen amellett, hogy szűk öt nap alatt ugyanennyi kemény meccset kellett abszolválni, még a részrehajló játékvezetéssel is meg kellett küzdeni. A tapasztalt »sokat látott bírók« – ha még a történtek után lehet így nevezni őket – semmit és senkit nem kímélve, átgázoltak mindenen a cél érdekében, a »nemes cél« pedig nem más volt, mint a hazai csapat érjen oda a továbbjutást jelentő második helyre. A lányok a körülményekhez képest mindent megtettek és utolsó másodpercig küzdöttek meccsről meccsre, de sajnos ez sem volt elég a továbbjutáshoz” – fogalmaztak a csapat edzői – Erőss Levente, Léstyán István és Szabó Előd-Zsolt – a csapat oldalán.
A csapat végül három győzelemmel és két vereséggel zárta a tornát és a harmadik helyen végeztek.

Helytállás a Béga-partján

Az ifi II-esek a fogarasi torna után ezúttal Temesváron léptek pályára. A hatcsapatos elődöntő csoportban már korábban eldőlt, hogy a két döntős helyre a korosztályos válogatott keretét felvonultató Sepsi SIC csapata, a Brassói Corona gárdája, valamint a helyi olimpiai központ növendékeire épülő házigazda Temesvári ACS Cîtu pályázik.
Érdekes helyzet alakult ki, hiszen a VSK három hátralévő meccsének eredményétől függetlenül, sem előrébb sem hátrébb nem végezhettek a tabellán, így különösebb tét nélkül utazhattak a Béga-parti városba. Ennek tudatában felszabadult, összességében jó játékkal rukkolt elő a csapat, így háromból két alkalommal sikerült teljes mértékben megérdemelten győztesen elhagyni a pályát. Emellett a temesváriak elleni meccs második félidejében sikerült borsot törni a továbbjutásért harcoló temesváriak orra alá is, hiszen alig több mint hat perccel a vége előtt még 11–10 arányban vezettek (az ifi II-es országos bajnokságban minden félidőt külön pontoznak, a játékrész elején lenullázódik az eredmény, minden megnyert félidő egy, míg a végső győzelem két pontot ér).
A döntőre végül a Sepsi SIC, valamint a Tunariu Beatrice-t foglalkoztató Brassói Corona csapata harcolta ki a továbbjutást.

Eredmények

Ifi III, Bodzavásár: VSK Csíkszereda – Sepsiszentgyörgyi ISK 43–25 (14–7, 14–7, 15–11); VSK Csíkszereda – Bodzavásári BB Junior 35–29 (10–10, 9–11, 16–8); VSK Csíkszereda – Brassói Corona 25–44 (8–17, 10–12, 7–15); VSK Csíkszereda – Vidombáki Sporting 29–34 (9–14, 9–8, 11–12); VSK Csíkszereda – Kománfalvi SK 44–23 (17–10, 10–3, 17–10)
A csapat összetétele: Szőke Boróka, Darvas Ágota – kapusok, Mandel Kata, Koós Klaudia, Csorba Adrienn, Manea Noémi, Ferencz Gy. Hanga, Dinu Amalia Dorothea, Gál Anna Ilka, Puscas M. Szidónia, Iarca Noémi, Elek Csenge, Tóth Dóra, Sántha-Deák Lea, Gál Timea, Gál Réka, Póra Zselyke, Póra Timea – mezőnyjátékosok.
Ifi II, Temesvár, 2. torna: VSK Csíkszereda – Temesvári ACS Cîtu 25–37 (12–21, 13–16); VSK Csíkszereda – Herkulesfürdői SK 29–24 (13–13, 16–11); VSK Csíkszereda – Fogarasi VSK 32–27 (13–10, 19–17).
A csapat összetétele: Iarca M. Szidónia, Mátyás Kitty – kapusok, Szőke Orsolya, Mandel Kata, Fejes Timea, Simon N. Tamara, Süveg Eszter, Iarca M. Timea, Csorba Adrienn, Gál Anna Ilka, Miklós Enikő, Péter Eszter, Manea Noémi, Györgypál Zsanett, valamint Koós Klaudia (az utolsó tornát sérülés miatt ki kellett hagyja) – mezőnyjátékosok.

 

Előző cikkSakksuli (481)
Következő cikkNe szedd, védd!

Kapcsolódó cikkek:

Érvénytelenítették a közszolgálati média ideiglenes vezetőinek kinevezését

Érvénytelenítette az alkotmánybíróság csütörtökön a közszolgálati rádió és televízió ideiglenes vezetőinek kinevezéséről szóló parlamenti határozatokat, amelyek ellen az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) emelt óvást. A...

Kétezernél több embert oltottak be a háziorvosok

Több mint kétezer személyt oltottak be Hargita megye háziorvosi rendelőiben, amióta megnyílt erre a lehetőség – írja közleményében a prefektusi hivatal. A Johnson&Johnson egydózisú...

Új családtámogatási rendszert javasol az RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) új családtámogatási rendszert dolgoz ki és terjeszt legkésőbb az év végéig a kormánykoalíció elé. Ennek az új támogatási...

Legfrissebb