2021. június 17, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Idén Marosvásárhelyről indulnak a kerékpárosok

Továbbra is négynapos marad a Székelyföld Kerékpáros Körversenye ám az esemény 15. kiadása újabb megyehatárt lép át. Ezúttal Maros megyét is bevonták a szervezők. Ugyanakkor kimarad a hagyományos prológ, vagy épp az egyéni időfutam.

Marosvásárhelyen kezdődik és Csíkszeredában ér véget a XV. Székelyföld Kerékpáros Körversenye derül ki az esemény közösségi oldalán közzétett információkból.
Egyelőre mindössze a szakaszok elérhetők, de azok máris több újdonságot tartogatnak. Egyrészt kikerült a programból a már megszokott sepsiszentgyörgyi bevezető szakasz, vagyis a prológ. Ugyancsak nem találhatjuk a szakaszok között a zárónapi egyéni időfutamot, amelyet általában a Tolvajos-tető – Hargitafürdő szakaszon tettek meg a sportolók. Harmadik nagy változás, hogy a korábban megszokott úgynevezett Király-etapot kivették a szervezők, és ezáltal a sportolók „megszabadultak” a Bucsin-tetői A besorolású hegyimenőtől, amely általában nagyon szétszedte a mezőnyt.
Újdonság viszont, hogy a mezőny ezúttal nem Sepsiszentgyörgyről rajtol, hanem Marosvásárhelyről. Ezzel pedig mindhárom székelyföldi megyét érinteni fogja a körverseny. Ezáltal értelemszerűen újdonság az első szakasz, amely a Marosvásárhely – Nyárádszereda – Székelyszentlélek – Székelykeresztúr – Székelyudvarhely nyomvonalat fogja követni.
A második szakasz során nem marad el a Hargita „megmászása”. Ezúttal viszont nem a Cekendre és a Tolvajos-tetőt kell legyőzni, hanem Libánon keresztül vezet az út Gyergyószentmiklós érintésével és Csíkszeredába való érkezéssel.
A harmadik szakasz már Sepsiszentgyörgyről rajtol, és e szakasz során a sportolók nem is hagyják el Kovászna megyét, ahol egy kört írnak le.
A zárószakasz az egyetlen, amely nem változott. Itt a sportolók a jól megszokott csíkszeredai rajttal előbb Felcsíkot, majd Alcsíkot kerülik meg, hogy végül 10 kört megtéve Csíkszereda utcáin a Szabadság téren zárják az eseményt.

A körverseny szakaszai
1. szakasz, augusztus 4.: Marosvásárhely – Nyárádszereda – Székelyszentlélek – Székelykeresztúr – Székelyudvarhely (124,9 km).
2. szakasz, augusztus 5.: Székelyudvarhely – Fenyéd – Gyergyószentmiklós – Csíkszereda (125,2 km).
3. szakasz, augusztus 6.: Sepsiszentgyörgy – Sepsibükszád – Bálványosfürdő – Kézdivásárhely – Kovászna – Sepsiszentgyörgy (122,6 km)
4. szakasz, augusztus 7.: Csík-
szereda – Csíkrákos – Csíkszent-
mihály – Csíkszereda – Csík-
szentkirály – Csíkverebes – Csíkszentmárton – Csíkszentlélek – Csíkszereda – 10 kör Csíkszereda utcáin (151 km).

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Ezer alá csökkent a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma

Romániában ezer alá csökkent szerdán a kórházi kezelésre szoruló, és kétszáz alá az intenzív terápián ápolt koronavírusos fertőzöttek száma. Az Stratégiai Kommunikációs Csoport jelentése szerint...

Videó – Székelyföld Magazin 2021. június 16.

A közel száz tagú Csíkszentsimoni Ifjúsági Koncertfúvós zenekar munkáját mutatjuk be Önöknek, továbbá szó lesz a csíkszentsimoni sportcsarnok és a Csíkkozmást érintő turisztikai tervekről...

Menesztette a parlament a nép ügyvédjét

Formálisan is felmentette a parlament szerdán Renate Webert az ombudsmani tisztségből, miután előző nap tevékenységi beszámolója elutasításával megvonta tőle a bizalmat. A Nép ügyvédjének is...

Legfrissebb