Idén is szervez szemétgyűjtést a Let’s Do It, Romania! mozgalom

Illusztráció

Újabb nagyszabású szemétgyűjtési akciót szerveznek szeptember 17-én a Let’s Do It, Romania! mozgalom keretében. A kezdeményezésben 34 megye vesz részt. Köztük van Hargita megye is.

A szervezők keddi közleménye értelmében Bukarestben, valamint Ilfov, Fehér, Argeş, Bihar, Beszterce-Naszód, Botoşani, Brassó, Kolozs, Krassó-Szörény, Konstanca, Dâmboviţa, Dolj, Galac, Gorj, Giurgiu, Hunyad, Hargita, Ialomiţa, Mehedinţi, Máramaros, Maros, Neamţ, Olt, Prahova, Szeben, Szilágy, Szatmár, Suceava, Temes, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vaslui és Vrancea megyében várják majd az önkénteseket.

A szemétgyűjtési akcióhoz a környezetvédelmi, az oktatási, a belügy- és a védelmi minisztérium, a Román Vízügyi Igazgatóság és a Romsilva is csatlakozott partnerként. „Mindannyian szeretnénk egy tisztább országban élni, ahol nincs hulladék a vizekben, hegyekben, strandokon és mezőkön. Köszönjük mindenkinek, aki hisz bennünk és küldetésünkben. Találkozunk szeptember 17-én. Let’s Do It!” – idézte a közlemény a Let’s Do It, Romania! társalapítóját, Anamaria Hâncut. A kezdeményezés 2010-es elindítása óta több mint kétmillió önkéntest vontak be a romániai szemétgyűjtési akciókba – hangsúlyozták a közleményben.

Agerpres/HN-információ

: an accessible web community