Hűvösebb idő várható a következő két hétben

Az áprilisban megszokottnál hűvösebb időre és csapadékra is számíthatunk a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 5-e és 18-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Fotó: MTI

Erdélyben és Máramarosban ezen a héten hidegebb lesz, mint ilyenkor általában, szerdától péntekig nappal mindössze 4–7 Celsius-fokos csúcshőmérsékletre kell számítani, éjszaka pedig mínusz 5, mínusz 3 fokig hűl a levegő. Ezt követően valamelyest felmelegszik az idő, 10-e és 12-e között a nappali maximumok 12-14 fok körül alakulnak, éjszaka fagypont körüli értékek várhatók. A jövő hét folyamán is marad a hűvös idő, 11–13 fokos átlagos nappali csúcsértékekkel és 1-3 fok körüli minimumokkal. Április 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én kiterjedt területeken lehet csapadékra számítani, a többi napon elszórtan várható gyenge csapadék.

A Bánságban és a Körösök vidékén is lehűl az idő a hét elején, 7-e és 9-e között nappal legtöbb 7-10 fok lehet, éjszaka pedig mínusz 3 fokig is süllyedhet a hőmérők higanyszála. 10-étől itt is enyhe felmelegedés várható, nappal 14–16 fok, éjszaka 2-4 fok lesz. Ehhez hasonló értékek várhatók jövő héten is, amikor a nappali csúcshőmérséklet 13–15, az éjszakai 3–5 fok körül