Huszonkét és fél órán át szaladt

Érthető öröm. A VSK futói remekül teljesítettek Fotó: VSK Udvarhely

Remekeltek a Székelyudvarhelyi VSK terepfutói az elmúlt időszakban, mind a férfiak, mind pedig a nők versenyében kiemelkedő eredményeket értek el. Egy versenyző pályacsúcsot döntve lett aranyérmes, egy másik pedig majdnem egy teljes napon át szaladt.

Kezdjük az utóbbival! Csiz­ma­di Mihály Zsolt a Ma­ros­vá­sár­he­lyen meg­ren­de­zett 24H Ultratrail Endurance ultra terepfutóversenyen vett részt, ahol a 225 méter szintkülönbségű, 10,8 kilométeres távot legalább tízszer kellett teljesíteni. Csizmadi azonban rátett erre még egy lapáttal, tizenegy kört tudott le, azaz összesen 151,78 kilométert szaladt 22 óra 27 perc alatt. Ezzel a nem mindennapi teljesítménnyel az open kategóriába benevezett 46 versenyző közül a negyedik lett, mindössze öt perccel lemaradva a dobogóról, a negyven pluszos korcsoportjában viszont ezüstérmet akasztottak a nyakába. Ugyanezen a viadalon a szintén VSK-s Pálinkás Örs a csapatversenyben indult három marosvásárhelyi sportolóval együtt: korcsoportjukban nem akadtak legyőzőre, és az open kategóriában is a második helyen értek célba.
Az elmúlt hétvégén népes székelyudvarhelyi küldöttség vett részt a Câmpulung Moldovenesc mellett megrendezett Bucovina Ultra Rocks elnevezésű terepfutóversenyen. Fazakas Bíborka a leghosszabb távon, a 110 kilométer hosszú Ultra Rockson indult, ahol 6500+ szintkülönbséget is le kellett győzniük a versenyzőknek. (A pozitív szintkülönbség az indulás tengerszint feletti magasságától számítva, a túratáv összes emelkedési szakaszának megfelelő szintkülönbségek összegét jelenti). A VSK futója első helyen ért célba, 19 óra 55 perces ideje a női mezőnyben új pályacsúcsot jelentett. A Lady’s Rock távon (48 km, 3100+) a hölgyeknél Dénes Boglárka ötödik lett. Nagy Sándor a második, Szabó Zoltán a harmadik, Bartha Bálint a negyedik, Kerekes Zoltán pedig a nyolcadik lett korosztályában. A Rockyn (33 km, 1800+) a hölgyeknél Székely Lídia ötödik lett, a férfiaknál Sinka Zsolt korosztályában a másodikként ért célba, Takács Szabolcs ötödik helyen zárt. A távot teljesítette Hollósy Zita, Máthé Ildikó, Kis Gabriella, Tamás Mózes, Nagy Csaba és András Attila is. A Rumble Rockon (15 km, 700m+) László Szilárd az első, Nagy Elemér pedig az ötödik lett korosztályában.
A VSK sportolói korábban a gyergyóditrói Szent Gellért Crosson is részt vettek, a számos remek teljesítmény közül mindenképpen említést érdemel a félmaratont (23 km) teljesítő Takács Szabolcs, aki 1:49:43-as idővel mind korcsoportjában, mind pedig összetettben az élen végzett, ugyanezen a távon Tókos Ervin harmadikként, Szász Huba pedig kilencedikként végzett korosztályában. Szintén mind a korosztályában, mind pedig összetettben az első helyet szerezte meg a maratonin (41 km) Bartha Bálint, aki 3:48:31-es idővel teljesítette a távot.

Jakab Árpád

: an accessible web community