Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete

Verseny, ahol az együtt töltött minőségi idő a tét

Apró, de jelentős örömök —   Fotó: Biró István

Sporthorgászat korlátok nélkül címmel szervezett horgászversenyt tegnap a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete Csíkszentdomokoson. A rendezvényen a megye számos településéről több mint nyolcvanan vettek részt. A szervezők célja volt, hogy találkozási lehetőséget biztosítsanak a mozgássérültek számára.

2001 óta évente több alkalommal szervez különböző rendezvényeket, sporttevékenységeket a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete a fogyatékkal élők számára. Idén a járványügyi szabályok miatt mindeddig egyetlen rendezvényt sem tudtak megszervezni. Ám tegnap délelőtt Székelyudvarhelyről, Szentegyházáról, Csíkszeredából, Gyergyószentmiklósról és környékéről érkeztek a csíkszentdomokosi kőbánya udvarán található halastavakhoz a Sporthorgászat korlátok nélkül címmel szervezett horgászversenyre a mozgássérültek és kísérőik, illetve a szervezők és önkénteseik. Ezúttal a találkozás és az együtt töltött idő fontosabb, mint a halászat és a verseny – mondta lapunknak Józsa Csaba, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének elnöke.    
– Nem feltétlenül azt fogjuk értékelni és díjazni, hogy ki mennyi halat fogott, a részvétel ennél fontosabb. Mint látható, időnként egy-két személy összeül és beszélgetnek. Elmondják bajaikat, azt, hogy mi történt velük ebben az évben, amióta a vírus is megjelent. Tényleg ezt próbáljuk támogatni. Annak ellenére, hogy sok közösségi oldal van, ahol ezt meg lehetne valósítani, mi még mindig abban hiszünk, hogy a személyes kapcsolat sokkal többet ér. Ezenkívül fontos az is, hogy a régi és új önkénteseink is találkozzanak egymással, ezzel a csoporttal. Számukra is fontos az, hogy lelkileg ők is megerősödjenek és lássák azt, hogy a sérültek eljöttek egy ilyen rendezvényre és jól érzik magukat. A sérülteknek is fontos, hogy kikapcsolódjanak, megszakadjon a napi monotónia. A vírus által okozott bezártság hatalmasan érintett mindenkit, legyen az sérült vagy nem sérült, de lehet, hogy a sérülteken még inkább látszik a találkozások hiánya. Láthatjuk, ha néhány halat kifognak, mennyire örvendenek, olyan nagy boldogsággal vannak. Örvendünk annak is, hogy a megyei tanács támogatta ezt a programunkat, mert egy pályázaton keresztül sikerült a költségeink jó részét biztosítani. Fontos nekünk, hogy minden évben kiírják ezeket a pályázatokat, és úgymond tudjuk is értékesíteni – részletezte Józsa Csaba.
A rendezvény résztvevőinek hangulatát a délelőtti eső sem befolyásolta.
– Számunkra ez a nap egy kikapcsolódás, találkozás a barátokkal, szórakozás és jókedvű csipkelődés – mondta lapunknak Madarász Károly gyergyócsomafalvi résztvevő.
A Sporthorgászat korlátok nélkül című horgászverseny a résztvevők díjazásával és közös ebéddel zárult. 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés