Gyergyószentmiklósi városi kórház

Védelmet kell biztosítani

Egy hivatásos őrző-védő szolgálat biztosítja majd védelmet —   Foto: archiv

Amint arról korábban beszámoltunk, az elmúlt pénteken az ügyeletes orvost és a mellette szolgálatot teljesítő asszisztenst bántalmazták a gyergyószentmiklósi kórház sürgősségi osztályán. Az egészségügyi dolgozók és orvosok védelmet kértek, a kórház vezetősége és az önkormányzat ígéretet tett, hogy mindent megtesz az intézményben dolgozók biztonságáért. Elkapták a feltételezett elkövetőt.

Mint Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: Marosvásárhelyen elfogták az agresszió feltételezett tettesét, aki hétvégén több családtagjával együtt behatolt a gyergyószentmiklósi városi kórház területére hétvégén és bántalmazta az ott szolgálatot teljesítő orvost és asszisztensét.
Nagy Zoltán, Gyergyó­szent-
miklós polgármestere közleményben számolt be az ügy fejleményeiről. „Az elmúlt héten történt sajnálatos incidens után számos egyeztetést folytattam a kórház és a rendőrség vezetőivel, az egészségügyi intézményben dolgozók képviselőivel, valamint a város és a megye különböző hatóságainak vezetőivel. A cél az, hogy olyan intézkedéseket hozzunk, melyek révén Gyergyószentmiklós legfontosabb egészségügyi intézményében soha többet ne fordulhasson elő az, ami megtörtént, az orvosok és a személyzet minden tagja teljes biztonságban végezhesse a munkát mindannyiunk érdekében. Ion Proca prefektussal történt személyes egyeztetésem során megvizsgáltuk azokat a lehetőségeket, amelyeket a törvény megenged ilyen esetekben” – tájékoztatta a lakosságot az önkormányzat közösségi oldalán Nagy Zoltán.
Jelenleg a rendőrség és a csendőrség biztosít állandó felügyeletet a kórház bejáratánál, néhány napon belül hivatásos őrző-védő szolgálat veszi át ezt a feladatot. Ezenkívül a térfigyelő kamerarendszer modernizálását, vészcsengő üzembe helyezését és a beléptető rendszer biztonságossá tételét is tervezik.
„Mindeközben a nyomozóhatóságok is végezték a maguk feladatát. Marosvásárhelyen elfogták azt a gyergyószentmiklósi lakhelyű személyt, aki a gyanú szerint bántalmazta a kórház sürgősségi osztályán ügyeletet teljesítő orvost és asszisztensét. Bízom benne, hogy az igazságszolgáltatás a lehető legszigorúbban jár el az ügyben” – erősítette meg a feltételezett elkövető elfogását bejegyzésében a polgármester.

HN-információ
 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés