Hirdetés


Gyorsabb, mint a szövetségi közlés

Van, aki tudja, mikor játszik az FK

Nem szívesen emlékeznek a csíki focisok és az FK drukkerei sem az UTA legutóbbi csíkszeredai vendégszereplésére —   Ffotó: Pál Zoltán / archív

Egy hete tartotta meg a Román Labdarúgó Szövetség a Románia-kupa tizenhatos döntőjének sorsolását, ám hivatalosan még nem tudni a találkozók időpontját. Egy sportújságíró viszont hétfőn késő este közösségi oldalán nyilvánosságra hozta a teljes menetrendet, a tegnapi nap folyamán pedig már többen tudni vélték, hogy sok találkozón lesz tévéközvetítés. A pletyka szerint az FK Csíkszereda november utolsó napjának estéjén fogadja az Aradi UTA-t.

Érdekes helyzet állt elő újból a hazai labdarúgásban: egy sportújságíró gyorsabban közölte a Románia-kupa tizenhatos döntőjének pontos menetrendjét, mint a hazai szakszövetség. Ha a közösségi médiában közzétett műsor igaz, akkor az FK Csíkszereda a hónap utolsó napjának estéjén fogadja az Aradi UTA csapatát.
A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) az elmúlt héten tartotta a Románia-kupa tizenhatos döntőjének sorsolását, az eseményt a szokásokhoz híven a legnagyobb videomegosztó oldalon is közvetítették. A sorsoláskor az is kiderült, november 28-ra ütemezte be mind a tizenhat meccset a FRF 13.30-as kezdéssel, de már akkor nyilvánvaló volt, hogy több találkozóra is „igényt” tart a televíziós jogtulajdonos, azaz az érdekesebb meccseket közvetítenék. Éppen ezért nem túl meglepő, hogy mégsem egy, hanem négy nap alatt játsszák le a meccseket – ahogyan azt a fővárosi sportújságíró közzé is tette közösségi oldalán.
Az egyelőre még nem hivatalos műsor szerint november 27-én, péntek 18 órától a Chindia Târgoviște – Nagyszebeni FC Hermannstadt meccsel indulna a tizenhatos döntő, aznap este háromnegyed kilenctől kezdődne a Bukaresti Progresul Spartac – Universitatea Craiova találkozó. Szombaton, november 28-án 11 órakor lenne a Turris-Oltul Turnu Măgurele – Sepsiszentgyörgyi OSK találkozó kezdési időpontja, 13.15-től a Ceahlăul Piatra Neamț – Petrolul Ploiești, 18 órától az U Craiova 1948 – Temesvári ASU Politehnica, 20.45-től a Bukaresti Dinamo – Konstancai Viitorul összecsapásokat rendeznék. Vasárnapra, november 29-re írták ki a Temesvári Ripensia – Astra Giurgiu (12.15), a FC Voluntari – Medgyesi Gaz Metan (17.30) és a Kolozsvári CFR – Politehnica Iași (20.30) meccseket, míg az utolsó játéknap november 30-án 18 órától fogadná az FK Csíkszereda az Aradi UTA-t, a sorozatot háromnegyed kilenctől a Gloria Buzău – Bukaresti FCSB meccs zárná. Az, hogy a fővárosi sportújságíró honnan szerezte a menetrendről az információt, egyelőre nem tudni, de elképzelhető, hogy valóban a tévétársaságok közvetítési igényeit figyelembe vette a FRF, csak még néhány egyeztetés miatt – legalábbis lapzártánkig – nem tette hivatalosan közzé.
Az FK Csíkszeredára biztosan nem vár könnyű mérkőzés, ám ahogyan két éve, úgy akár most is bravúrt hajthat végre a Valentin Suciu által irányított csapat. Az aradiak az elmúlt idényben a 2. ligában játszottak, edzőjük, Bálint László jól ismeri a csíkiakat, hiszen ült már az FK kispadján. Az aradiak az újoncok közül a legjobbak az 1. Ligában, tíz meccsből ugyan csak hármat nyertek, de további öt meccsen pontot szereztek és csak két vereségük van, tizenegy gólt rúgtak és ugyanennyit kaptak, jelenleg a hetedik helyet foglalják el. Szép emlékek fűzik az aradiakat Csíkszeredához: legutóbb, amikor az FK vendégei voltak – február 24-én – 6–0-s győzelemmel távoztak.

Hirdetés