Választási kampány

Vállalások

Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Nem üres ígéretekre, hanem vállalásokra építette választási programját az Erdélyi Magyar Szövetség – mondta Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós új­ráz­ni kívánó polgármestere a programbemutató sajtótájékoztatón. 

Nem egyszemélyes munka volt az előkészítés, a folytatást is csapatban tervezi Nagy Zoltán. Ezért Elkezdtük, folytatjuk! a program címe, hat pontba sűrítették a terveket. Minden területnek egy-egy felelőse is van a tanácsosjelöltek között.
– Olyan programcsomagot állított össze a csapatunk, amelynek minden eleme kézzelfogható. Az elmúlt időszakban sokat dolgoztunk azon, hogy olyan fejlesztések valósulhassanak meg, amelyekkel az elmúlt 30 év adósságát törleszteni tudjuk – mondta Nagy Zoltán.
Az infrastruktúra fejlesztése terén olyan vállalásokat tartalmaz a program, amelyekre már megnyert pályázatok léteznek. Víz- és csatornahálózat-bővítést, utcafelújításokat, a közvilágítás modernizálását, a kamerarendszer bővítését sorolták ide. Az is szerepel a programban, hogy elkezdik a terelőút megépítését. Az élhetőbb, szebb, zöldebb város érdekében a főtér felújítását, a parkolóhelyek bővítését, további játszótér építését és a lakótelepi zöldövezetek rendbetételét vállalják. 
Az egészségügyi intézmények fejlesztése terén az épületek felújítása és modern orvosi és diagnosztikai eszközök beszerzése is szerepel a programban. A családbarát város érdekében a kulturális intézmények, óvodák, napközi otthonok modernizálása és a sportlétesítmények bővítése jelenti a fontosabb tennivalót. Vállalkozóbarát várossá változtatnák Gyergyószentmiklóst, inkubátorközpont és ipari park létrehozása is szerepel a programban. A szociális érzékenységet tovább növelnék a városban a már elkezdtek szolidaritási programok folytatásával, közösségi programok szervezésével, a civil szervezetek és egyházak támogatásával. 
A bemutatott programfüzetet minden városlakóhoz eljuttatják, és arra is lehetőséget adnak, hogy személyesen elmondhassák a véleményüket. A város több pontján utcafórumokat fognak szervezni ennek érdekében.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés