Hirdetés


Trófeákat akar nyerni a GYHK: Letették a 2020/2021-es idény alapjait

Cameron vezetésével remekelt a GYHK

Nagyon fontos bejelentéseket tettek a Gyergyói HK jégkorongcsapatánál, ahol elkezdték a 2020/2021-es idényre a keret kialakítását. Ugyanakkor egy hosszú távú bevételi forrás is körvonalazódik.

A Balatonlellén épülő társasháznál már javában dolgoznak

Alig több mint 24 óra leforgása alatt két nagyon fontos bejelentést tett a Gyergyói Hoki Klub jégkorongcsapata, ami a soron következő idényt, illetve az elkövetkezendő évek anyagi biztonságát illeti.

Cameron és Cooke is marad
A GYHK elsőként bejelentette, hogy a 2019/2020-as jégkorongidényben parádés teljesítményt nyújtó Jordan Cooke marad a piros-fehér mezes alakulatnál. Az Erste Liga egyik legjobb kapusa az alapszakaszban 21 meccsen 93,83%, a középszakasz 8 mérkőzésén 96,75%, és a Corona elleni negyeddöntőben 95,09 százalékos hatékonysággal tette a dolgát.
A kapus bejelentését követően az is eldőlt, hogy a legutóbbi idényben félúton a GYHK-hoz került Malcolm Cameron is marad. Malcolm vezetésével a GYHK bejutott a Román Kupa döntőjébe, ahol hatalmas csatában egygólos vereséget szenvedtek a Csíkszeredai Sportklubtól, egy olyan meccsen, amelyet egy kis szerencsével a piros-fehérek is behúzhattak volna, hiszen erre bőven megvolt a sanszuk a hosszabbítás során. Az Erste Liga középszakaszában 8-ból 8-szor győztek, majd egy drámai csatában 4–3-as összesítésben ejtették ki a Brassói Coronát a negyeddöntőben. Az elődöntőben 2–0-s hátrányba kerültek a Csíkszeredai Sportklubbal szemben, majd az azóta is tomboló koronavírus közbeszólt, és lefújták az idényt mind a nemzetközi bajnokságban, mind a román pontvadászatban is.
„Határozott döntéseket tudott hozni, amikor kellett, még akkor is, ha ez esetleg megosztotta a szurkolókat, de az öltözőt is. Számos alkalommal „húzott” olyant egy-egy meccsen, ami győzelmet hozott nehéz helyzetből is. Az eredmények őt, munkájának hatékonyságát igazolják. Örülünk, hogy megkeresésünkre igent mondott, és vállalja a további munkát a Gyergyói Hoki Klubnál. A cél: trófeákat akarunk nyerni!” – írja a GYHK közleménye.

Balatonlelléről jöhet a pénz
Nemcsak a játékosok tekintetében, hanem az anyagiak oldaláról is fontos döntések születtek. Kiderült ugyanis, hogy a Balaton partján – Balatonlellén – egy 50 lakásos társasház épül, amelynek az értékesítéséből származó bevételt a Gyergyói HK kapja meg.
Gyergyói Hoki Klub Home: ez a munkaneve egy építkezési projektnek, amely a Balaton partján zajlik. De hogy kerül a GYHK a magyar tenger partjára? Elmondjuk: Balatonlellén egy 50 lakásos társasház épül, közvetlenül a parton. Otthonok születnek: teljesen bútorozott, „azonnal költözhető” lakások kerülnek kialakításra prémium minőségben. A fejlesztés befektetői ezennel bejelentik: a 2021-ben elkészülő ingatlan értékesítéséből származó bevételt a Gyergyói Hoki Klub kapja meg. Ez az első olyan beruházás, amelyet az a nemzetközi ingatlanfejlesztési társulás hoz létre, amit azzal a céllal alapítottak, hogy a jövedelme a Gyergyói Hoki Klub fenntartását, finanszírozását biztosítsa hosszú távon.
Ez az a befektetési társulás, amelynek létrehozását Balázs Attila klubelnök, a Bayer cégcsoport vezetője jelentette be az első szezon kezdetén. A Gyergyói Hoki Klub Home tulajdonosi körét a GYHK vezetőségi tagjai alkotják: Balázs Attila ügyvezető, Ilyés Sándor, Fülöp Károly, Balázs László, László Zoltán, Lőrincz Mircea András, Csibi István, Szőcs Lajos és Laczkó Géza.
„Dolgozunk a csapat 2020–2021-es szezonján is. Zajlanak a tárgyalások a játékosokkal, szakmai stábbal szerződéshosszabbításokról, új igazolásokról a keret megerősítésének érdekében. A napokban megtörténnek az első ilyen bejelentések is. A vírusjárvány és gazdasági hatásai sem akadályozhatnak meg abban, hogy mint eddig, úgy most is nyugodt, stabil anyagi hátteret biztosítsunk a piros-fehéreknek, hogy elérhessük a céljaikat. Trófeákat akarunk nyerni!” – írták a Gyergyói Hoki Klub közösségi oldalán.

Darvas Attila
 

Hirdetés