Hirdetés


Hosszabbítás után

Továbbjutott az FK

A harmadik ligás Brassói SR otthonában lépett pályára az FK Csíkszereda a labdarúgó Román-kupa negyedik fordulójában. A mérkőzés a 111. percben dőlt el. Első ligás ellenfelet is kaphat a következő körben az FK.


Szép időben vette kezdetét a SR Brassó és FK Csíkszereda közötti labdarúgó Román-kupa-mérkőzés. A tét az ötödik fordulóba való jutás volt, ahol már az első ligás csapatok is bekapcsolódnak a küzdelembe. A találkozót megelőzően a két klub vezetősége baráti hangulatú ebéden vett részt, ahol a két csapat közötti jó kapcsolatot ápolták.
Az összecsapást az FK kezdte jobban, az első komolyabb helyzet Mészáros nevéhez köthető, aki Bor beadását rosszul találta el és közelről mellérúgta. A folytatásban Eder kétszer is próbálkozott, de sikertelenül. A brassóiak Horia Popa révén veszélyeztettek, aki jobb oldalon tört be a tizenhatos területére, az alapvonaltól középre rúgott labdájára viszont nem érkezett senki. Fél­órányi játék után Apró remekül vette észre Takácsot a jobb oldalon, aki senkitől sem zavartatva futhatott fel a jobb oldalon, beadásába Bara fejelt bele, kevéssel ugyan, de mellément. A fehér-feketében játszó csíkiak tovább rohamozták a brassóiak kapuját, előbb Mészáros, majd Bor is fölérúgta.
Szünet után, egy gyors csíki támadást követően Eder indította remekül Barát, aki milliméterekkel maradt le a labdáról, így a kapus kezében landolt a játékszer. A folytatásban Savin blokkolt egy brassói támadást a csíki tizenhatoson belül. Az 58. percben Eder bal oldali beadását Bor közelről ráfejelte, de a játékszer kapufára pattant. Két perc múlva Botorok hatalmas helyzetet hagyott ki, egy az egyben a kapusba rúgta a labdát. A 65. percben Eder lövése is a kapus kezei közt landolt, nem sokkal később a frissen beállt Bauza kevéssel ugyan, de mellérúgta a maga helyzetét. Érdekes módon a brassóiak közben kapust cseréltek. A hajrához érkezve egyre több volt a hiba mind a két csapat játékában, három-négy passznál többet nem tudott összekötni egyik csapat sem. Hosszú indításokból igyekeztek meglépni a felek. Az FK ugyan veszélyesebb volt, de ez nem vezetett eredményre. A hosszabbításban is többnyire a csíkiak támadtak, végül a 111. percben Marrone beadását Botorok közelről a kapuba fejelte, és ezt az előnyt megőrizték a mérkőzés végéig. Igaz, Bauza és Haberkon is betalálhatott volna, de csúnyán fölérúgták a helyzeteiket.

 

Román-kupa, 4. forduló

Brassói SR Municipal – FK Csíkszereda 0–1 (0–0, 0–0)
Gólszerző: Botorok (111.)
Az FK felállítása: Ribánszki – Apró, Palmes, Takács, Marrone, Savin (Bauza 63.), Szondi (Botorok 46.), Eder (Csürös 95.), Bara (Antal 80.), Bor, Mészáros (Haberkon 63.).

További eredmények

Sellenberki Viitorul – Kolozsvári Universitatea 0–3 (játék nélkül)
Dacia Unirea Brăila – SCM Gloria Buzău 1–2
Progresul Spartac – Bukaresti Rapid 3–2 (h. u.)
ACSO Filiaşi – FC U Craiova 1948 0–4
Váradszentmártoni SK – Lénárdfalvi Comuna 4–3
Lipovai Sólymok – Temesvári Ripensia 0–1
Győröd-Kisgyarmatpuszta – Temesvári ASU Poli 3–4 (h. u.)
Şomuz Fălticeni – Ceahlăul Piatra Neamț 0–4
Hușana Huși – CSM Focşani 1–0
Axiopolis Sport Cernavodă – Konstancai Farul 4–6 (b. u.)
Mostiştea Ulmu – Dunărea Călăraşi 1–2
Bukaresti Metaloglobus – Petrolul Ploieşti 1–2 (h. u.)
Concordia Chiajna – CS Mioveni 1–0
CSM Slatina – Turris Oltul Turnu Măgurele 8–9 (b. u.)
Viitorul Dăeşti – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 1–2 (h. u.)

Hirdetés